Quatre persones detingudes en desmantellar la Guàrdia Civil una important xarxa de traficants a Bétera

Post també disponible en: Castellano

En total es van aprehendre 204 quilograms d’haixix, 300 pastilles d’èxtasis, 250 grams de cocaïna, 74 d’amfetamines, munició de diversos calibres i documents d’identitat de diversos ciutadans per a la cometre delictes

L’explotació de l’operació es va haver d’avançar perquè la vida d’un dels autors corria perill en ser atacat per altres criminals

En total s’ha detingut a quatre persones, tres homes i una dona

La Guàrdia Civil ha detingut a 4 persones per un delicte contra la salut pública (tràfic de drogues), un delicte de robatori amb força i un altre d’usurpació. 

La investigació va donar principi quan agents de la Guàrdia Civil van tindre coneixement que, en un domicili ocupat il·legalment, estava havent-hi molta activitat, especialment de vehicles d’alta gamma i s’escoltava molt de soroll d’aires condicionats. Això va alçar les sospites dels investigadors, en tant que podria tractar-se d’un lloc d’elaboració i distribució de drogues tòxiques. 

És així com va donar principi l’operació Blackhouse, en la qual es van confirmar les sospites dels investigadors, gràcies a la col·laboració d’una empresa subministradora d’electricitat i amb altres procediments tècnics. 

Fase anticipada d’explotació

En un moment donat, l’activitat del domicili es va paralitzar i també es va sorprendre dos individus assaltant-lo. Es va avançar llavors l’explotació de l’operació en comptar els investigadors amb indicis suficients que apuntaven al fet que la vida d’un dels autors podria estar en perill.

Quan es procedisca a registrar el domicili es van trobar 204 quilograms d’haixix, 300 pastilles d’èxtasis, 250 grams de cocaïna, 74 d’amfetamines, munició de diversos calibres i documents d’identitat de diversos ciutadans per a la cometre delictes. A més, van trobar diverses parts d’una arma de foc curta. En aqueix moment no es va localitzar a l’habitant de l’habitatge, que semblava haver fugit arran dels indicis que van trobar els investigadors. 

Gràcies a la informació obtinguda durant aquest registre també es va poder localitzar a dos homes encarregats de la custòdia de la droga, que van ser detingudes a Mislata i Bétera. També es va detindre a una dona relacionada amb aquesta activitat delictiva a València. 

Posteriorment es va localitzar a l’inquilí del domicili, que va ser localitzat en un hotel i presentava múltiples lesions. Pel que sembla, individus de l’organització criminal havien donat amb ell i li van propinar una pallissa per atribuir-li el robatori de part de la mercaderia. És per això que, per a evitar ser localitzat, va utilitzar dades falses per a registrar-se en l’establiment. 

La ràpida actuació de la Guàrdia Civil en el desenvolupament de l’operació va permetre la confiscació de gran quantitat de droga d’una banda i, per un altre, la localització del responsable de l’habitatge en què s’estava desenvolupant l’activitat delictiva. L’estat en què es va trobar a aqueix individu fa sospitar als investigadors que les conseqüències hagueren pogut ser pitjors si s’haguera tardat més a realitzar les actuacions.

En total s’ha detingut a 4 persones, 3 homes, d’entre 38 i 46 anys, 2 d’ells de nacionalitat espanyola i un italiana; i una dona espanyola de 36 anys.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Llíria.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*