Recomanen la cura de la pell per evitar penellons i altres síndromes vasculars ocasionats pel fred

Post també disponible en: Castellano

L’atenció cutània de peus i mans és vital per a evitar lesions inflamatòries en plena onada de fred

Davant de l’aparició de prunyons, el Dr. Jose Manuel Roda de l’Hospital de Manises advertix que “les persones fumadores són més vulnerables a la complicació d’esta lesió pels efectes perjudicials del tabac a nivell vascular”

L’entrada de l’any i el mes més dur de l’hivern han comportat l’arribada de l’temporal Filomena a la major part de país deixant un alarmant descens de les temperatures mínimes a la península. Aquest temporal no només està deixant com a conseqüència fortes precipitacions, gelades i una onada de fred infal·lible, sinó que també pot portar amb si reaccions a la pell en forma d’inflamació en les zones més exposades al fred ia les baixes temperatures com les mans, els peus i les orelles: es tracta de la perniosis o més conegut comunament com prunyons.

Els prunyons i altres síndromes de tipus vascular causen la inflamació rogenca que es produeix en zones localitzades de la pell de major exposició que apareixen a causa de l’fred intens, produint picor i cremor a la zona afectada. Aquesta inflamació “és l’afecció més comú que podem observar en la nostra pell aquests dies. Apareixen per la falta de costum del nostre cos a aquestes baixes temperatures que estem vivint “, explica el Dr. Roda, Dermatòleg a l’Hospital de Manises.

Aquesta inflamació cutània que causen les baixes temperatures fa que els vasos sanguinis reaccionin de manera que no arribi l’oxigen a les zones afectades de manera que la pell s’inflama. Perquè la inflamació desaparega o almenys disminuïsca es recomida que no s’exposen les zones afectades al fred ja que són les baixes temperatures les que ho empitjoren.

Els remeis a aquesta inflamació són molt senzills, indica el Dr. Roda, ja que no necessiten cap tractament específic més que la protecció de les mans, peus i orelles de l’fred amb roba d’abric com guants, orelleres o calçat que aïlli correctament. A més, com adverteix el dermatòleg de l’Hospital de Manises, “les persones fumadores han de deixar de fumar davant l’aparició dels prunyons ja que són més vulnerables a la complicació d’aquesta lesió pels efectes perjudicials del tabac a nivell vascular”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*