Post també disponible en: Castellano
Durant el 38 Congrés d’enginyeria Hospitalària, s’ha celebrat el lliurament de premis on l’hospital ha sigut reconegut en la categoria de “Emergència Climàtica”
El centre sanitari és l’únic hospital de la Comunitat Valenciana reconegut amb aquest premi
L’Hospital de Manises ha reduït fins a un 43,5% la petjada de carboni des que es va posar en marxa el Pla d’Eficiència Energètica en 2018
A més, ha minimitzat en un 40% el seu consum de gas natural i ha estalviat 3,8 milions de quilowatts en energia
L’Hospital de Manises, ha rebut el guardó que reconeix la implicació i l’obstinació del centre per contribuir de manera positiva a la lluita en contra del canvi climàtic. El reconeixement ha tingut lloc en el context del 38 Congrés d’Enginyeria Hospitalària, unes jornades en les quals el sector de l’enginyeria ha abordat el desenvolupament ambiental dels centres sanitaris. D’aquesta manera, el centre sanitari ha sigut l’únic hospital premiat de la Comunitat Valenciana en la categoria de “Emergència Climàtica”.
Durant el congrés, Iván Ruiz, responsable d’Infraestructures de l’Hospital de Manises, ha exposat en el congrés els resultats i progressos que ha experimentat el centre sanitari des de la posada en marxa del Pla d’Eficiència Energètica en 2018. “Des de llavors, hem aconseguit reduir fins a un 43,5% la petjada de carboni. Aquest resultat és l’aval de la nostra aportació com a Departament de Salut a la salut del medi ambient i del planeta”, ha explicat Iván.
A més, l’Hospital de Manises ha aconseguit minimitzar en un 40% el seu consum de gas natural i ha estalviat 3,8 milions de quilowatts en energia. “A aquest nivell d’estalvi energètic que venim aconseguint des de 2018, se suma que el 65% de l’energia consumida en el centre sanitari prové de fonts renovables”, ha manifestat Ruiz en la seua exposició. “A més, cal tindre en compte que la climatització, la il·luminació i l’aigua constitueixen les principals despeses energètiques per a la majoria dels hospitals, que podrien beneficiar-se d’aquesta mena de plans per a rebaixar el seu consum.”, ha conclòs Iván.
L’Hospital, un edifici sostenible
L’edifici del propi Hospital compta amb un parc solar de 300 metres quadrats, instal·lat en la coberta de l’edifici, que permet generar aproximadament 12.000 litres diaris d’aigua calenta sanitària per a autoconsum. També disposa de 250 captadors solars capaços de produir 40.000 Wp d’energia elèctrica. Les àmplies zones enjardinades de l’hospital, uns 10.000 metres quadrats dels 55.000 metres quadrats de la parcel·la, es reguen per degoteig amb l’aigua sobrant del procés d’osmosi inversa que proveeix l’hospital. Per al seu magatzematge, existeixen dos aljubs. També l’aparcament compta amb ventilació natural.
Finalment, està dotat de sistemes per a evitar la contaminació creuada i recuperar energia, així com de sensors per al bombament d’aigua de refrigeració i calefacció. Els sistemes de distribució d’aire per cabal variable, les calderes d’alt rendiment i els grups refrigeradors d’alta eficiència contribueixen també a l’estalvi energètic.
Be the first to comment