Rècord de participants en la XII edició Pujada al Pic de Xelva, “Trail de les Tres Cultures”

XII Subida Pico Chelva, “Trail de las Tres Culturas”.

Post també disponible en: Castellano

Mentre que en la XI edició del “Trail de les Tres Cultures” celebrada el 2018 van finalitzar la “Pujada al Pic Chelva”, en les seves diferents modalitats, 187 participants, el 2019 s’han inscrit de moment més de 530 aspirants per a la conquesta del pic Chelva, en les seves diferents modalitats.

El proper 20 d’octubre, a les 8:30, es donarà sortida des de la plaça Major de Chelva al “Trail de les tres Cultures”, l’objectiu principal és pujar al Pic Chelva (1054 m). Una cursa de 30 km de distància (Long Trail, el seu principal prova), amb pendents d’ascens del 49% i de descens del 35%, i que transcorre el 72% de la seva distància per senders antics, denominats de ferradura, que unia les masies i llogarets del terme municipal de Chelva. Per completar aquesta prova, que inclou 14 km d’ascens i altres tant de descens per la muntanya, s’estableix un temps màxim de 5:30 h.

El “Trail de les Tres Cultures” fa referència a la història de la vila de Chelva que conserva el traçat dels seus barris més històrics, Benacacira (andalusí), Benaeça (mudèjar) i Azoque (sefardita), i recorre una part del patrimoni mediambiental inclòs en la Reserva de la Biosfera “Alt Túria” de la Unesco. Per als acompanyants s’han organitzat diverses activitats lúdiques a la plaça Major, i culturals, com la visita guiada a la Vila de Chelva.

La XII edició de “Pujada al Pic Chelva”, inclou dues proves de menor recorregut, una de 16 km anomenada “Trail” (Cresta del Mozul) que segueix el seu traçat pel sender PRV-91, i una altra de 11 km “Sprint Trail “(Volta Al Cantal), on els participants pujaran 8,8 i 3,3 km respectivament, amb pendents del 47%.

Els participants, fins avui més de 530 en total per als seus tres modalitats, inclou també corredors de França, Itàlia i Bèlgica, entre altres països, gaudiran de les magnífiques vistes panoràmiques que ofereix La Serranía.

La “Pujada al Pic de Xelva”, que forma part de la “International Trail Running Association” (ITRA) està organitzada per l’ajuntament de Chelva amb la col·laboració de la marca esportiva JOMA, a través del seu distribuïdor oficial JOYFAR, i té la qualificació de “Excel·lència ambiental” per l’Associació Espanyola “Trail Running”. A més, un total de 62 empreses i associacions relacionades amb Xelva col·laboraran en el desenvolupament de la prova.

Les inscripcions per a les diferents proves de la XII Pujada al Pic Chelva ( “Trail de les Tres Cultures”) es poden formalitzar a la plataforma Toprun.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*