Requena organitza el VIII Concurs de Cachulí en la Mostra de l’Embotit

Post també disponible en: Castellano

Amb motiu de la XXVIII Mostra de l’Embotit Artesà i de Qualitat de Requena, la regidoria de Comerç convoca per al diumenge 12 de febrer el VIII Concurs d’elaboració de Cachulí, un dels plats més tradicionals de la localitat, per a donar visibilitat a la gastronomia requenense.
La inscripció del concurs, que pot ser individual o en grup, és gratuïta i es podrà fer en el Servei d’Atenció i Tramitació (SAT) de l’Ajuntament de Requena o a través de la seu electrònica amb el formulari d’instància general, des d’aquest dijous 2 de febrer i fins al dimarts 7 de febrer.
A més, la inscripció al concurs comporta una targeta d’aparcament que es podrà recollir en Policia Local una vegada gestionada la inscripció, presentant el DNI del titular i la còpia d’aquesta.
El concurs es durà a terme el diumenge 12 de febrer al pati posterior de l’Edifici Multifuncional del Recinte Firal, a partir de les 12 hores.
L’Ajuntament de Requena facilitarà els ingredients bàsics a utilitzar per a l’elaboració: 250 grams de tajadillas de magre, 250 de cansalada, 250 de farina de guijas, creïlla, alls tendres, Oli i Sal.
Els concursants podran afegir altres elements que consideren que enriqueixen la recepta.
Els ingredients es recolliran el diumenge al matí en l’estand de Turisme, presentant la sol·licitud.
L’Ajuntament de Requena també facilitarà la llenya necessària, que depositarà en munts pel pati de l’Edifici Multifuncional del Recinte Firal, devent el concursant utilitzar les seues pròpies trébedes per a col·locar la paella, així com els utensilis necessaris per a cuinar.
El jurat estarà compost pel regidor de Comerç, un representant de l’Associació de Comerciants i Professionals dels Serveis de Requena, un representant de l’Associació de Mestresses de casa Tyrius de Requena i un representant de l’Associació d’Embotit Artesà i de Qualitat de Requena.
A les 14.00 hores, l’organització entregarà un plat a cada inscrit, en el qual es posarà el cachulí elaborat per cada concursant, assignant-se un número que garantisca l’anonimat de la persona o grup elaborador 
El jurat valorarà aspecte, textura, punt de cocció i sabor de cada plat.
La decisió del jurat es recollirà en una acta, a l’efecte d’adjudicar els tres premis que s’atorgaran, i que consistiran en un diploma acreditatiu i un lot amb productes típics requenenses com a vi, formatge, brioixos, café, oli, embotit i licors.
El lliurament de premis tindrà lloc al pati de l’Edifici Multifuncional del Recinte Firal de Requena, després de produir-se la decisió del jurat. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*