Riba-roja acumula el pagament de 11’1 milions d’euros en aquesta legislatura per fallades judicials i deutes heretats de la gestió del PP

Litoral del Este exige 25 millones, además, como indemnización por Porxinos.
Litoral del Este exige 25 millones, además, como indemnización por Porxinos.

Post també disponible en: Castellano

Litoral del Este exige 25 millones, además, como indemnización por Porxinos.
Litoral del Este exige 25 millones, además, como indemnización por Porxinos.

El PSPV de Riba-roja de Túria ha denunciat que l’ajuntament acumula a hores d’ara de la legislatura el pagament de fins a 11’1 milions d’euros en matèria de les fallades judicials i pels deutes derivats de la gestió de l’anterior equip de govern del partit Popular. A aquesta quantitat cal sumar els 25 milions d’euros que reclama la mercantil Litoral de l’Est per l’anul·lació del programa d’actuació integrada (PAI) de Porxinos, afavorit pel València per a la construcció d’una ciutat esportiva, habitatges i un camp de golf .

Les arques municipals han hagut de fer front al degoteig incessant de sentències i resolucions judicials derivats pels litigis civils iniciats per persones particulars o empreses privades que busquen un rescabalament econòmic per diverses causes, especialment els problemes urbanístics que es remunten a les legislatures anteriors sota governs del Partit Popular.

Entre els citats 11’1 milions d’euros acumulats fins ara cal destacar els 2’3 milions d’euros que l’Ajuntament de Riba-roja de Túria va abonar a l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) per cancel·lar el préstec de 3’8 milions sol·licitat per el pagament de proveïdors i que va permetre a les arques municipals ser les úniques del Camp de Túria amb un deute públic a zero.

A aquesta suma cal afegir els 3’4 milions d’euros que una sentència del Tribunal Superior de Justícia -recurrida en cassació al Tribunal Suprem- per l’ocupació d’una parcel·la en els anys 70 per destinar-los a zona verda a la urbanització de Montealcedo sobre una superfície de 58.000 metres quadrats. De moment, ja s’han abonat 800.000 euros fins que la sentència sigui considerada ferma.

No obstant això, l’equip de govern de Riba-roja de Túria també ha hagut d’afrontar deutes antics de l’anterior executiu del Partit Popular com els 575.865 euros que hi va haver d’abonar a la Diputació de València corresponents als ingressos que l’executiu encapçalat per l’ex alcalde Francisco Tarazona no va realitzar a compte de l’organisme provincial en concepte de l’impost d’activitats econòmiques (IAE) entre els anys 1999 i 2014, ambdós inclosos.

L’acumulació d’obligacions financeres derivades de litigis judicials es completa amb altres qüestions com l’ocupació d’uns terrenys al Barranc de les Monges valorada en 2’2 milions més altres 500.000 euros com a interessos el conflicte es remunta a l’any 2005 quan l’ajuntament es va interessar per aquest sòl per construir un amfiteatre i per a la posada en marxa va arribar a un acord amb els propietaris perquè la seva compra es realitzés a través d’una futura permuta urbana en una zona per determinar del terme municipal i que mai es va materialitzar. La família mai va arribar a rebre ni els terrenys permutats ni diners com a compensació.

Una altra indemnització de 2’2 milions d’euros arran de la manca d’execució d’un programa d’actuació integrada (PAI) és la causa d’un nou problema judicial amb una coneguda empresa immobiliària valenciana pel possible dany i perjudicis causats en el transcurs del procés administratiu. Una nova mercantil s’afegeix a la llista amb altres 506.000 euros en considerar “contrari a llei la decisió de l’ajuntament de rescindir un contracte per prestació d’un servei municipal”.

Finalment, al marge dels esmentats 11’1 milions cal ressenyar el litigi que manté l’ajuntament amb Litoral de l’Est, mercantil creada pel València per aixecar una ciutat esportiva a Porxinos, que exigeix ​​25 milions d’euros com a indemnització pels revessos judicials que en el seu moment van anul·lar el citat pla per la manca de suficients recursos hídrics i falta de publicitat en l’adjudicació del projecte.

El PSPV de Riba-roja ha lamentat “l’herència que rebem el 2015 quan vam accedir al govern i que ha llastat la gestió d’aquesta legislatura encara que malgrat tot hem impulsat una ciutat moderna, sostenible amb el medi ambient i amb una gran capacitat per dur a terme projectes importants en infraestructures educatives, comunicacions, sanitàries i prestacions socials “.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*