Riba-roja adjudica el 90% dels nous contractes públics a pimes i permet estalviar 16.650 euros a les arques públiques

Post també disponible en: Castellano

El govern local va licitar 168.162 euros en el quart trimestre del l’any 2020

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha adjudicat un 90% de les noves adjudicacions públiques a xicotetes i mitjanes empreses (pimes) i, a el mateix temps, ha permès estalviar fins a un 9,9% el seu preu durant el darrer trimestre del l’any 2020. l’equip de govern ha donat compte a ple municipal de les licitacions dutes a terme durant el quart trimestres de l’any 2020.

Les licitacions a Riba-roja de Túria van ascendir a un total de 168.162 euros durant el citat període de temps, però finalment es van adjudicar per un valor de 151.512 euros, de manera que després d’aquest procés administratiu es va permetre un estalvi de fins a 16.650 euros a les arques municipals. L’estalvi va significar un descens sobre la despesa inicial de l’9’90%.

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha tingut en compte diversos factors i criteris a l’hora de dissenyar els plecs de condicions previs per a la licitació de les obres i programes que s’iniciaran al llarg de l’exercici pressupostari corresponent d’aquesta manera, en el quart trimestre es van tenir en compte alguns Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) com la promoció de l’creixement econòmic inclusiu i la igualtat de gènere en les empreses interessades en les licitacions.

El consistori va aprovar el passat mes de desembre el Pla de Contractació Pública corresponent a l’any 2021 per un import total de 9 milions d’euros en noves licitacions d’obres, serveis i subministraments públics i entre les novetats destaca un major foment per augmentar la participació de les pimes de la localitat amb l’objectiu de crear més riquesa i ocupació entre la població. La seua funció passa per afavorir la inserció laboral de col·lectius desfavorits mitjançant la contractació pública i una reserva de el 5% de les licitacions per als Centres d’Especials d’Ocupació.

Amb el foment de la participació de les pimes locals en els processos de licitació es busca de manera urgent i immediata “tot un seguit de mesures per pal·liar els efectes de la crisi actual” i per això, des de tots els departaments municipals “s’uneixen tots els esforços per afrontar-la mitjançant totes les polítiques públiques possibles en el procés de reconstrucció i reactivació econòmica i social “.

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria també té en compte altres factors com les clàusules socials i ambientals a l’hora de valorar les propostes que concorren en un procés de licitació pública determinada. D’aquesta manera, reben més punts les empreses que contracten persones més vulnerables o amb més dificultats per a la inserció laboral o que hagen estat durant llargs períodes de temps en una situació d’atur.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat “l’enorme esforç que estan realitzant actualment les xicotetes i mitjanes empreses del nostre municipi per participar en els processos de licitació pública de les obres i projectes que duem a terme al llarg de l’any des de l’ajuntament ja que es tracta d’afavorir i promoure la creació de riquesa i llocs de treball entre la població “.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*