Comença el repartiment de xapes identificatives dels animals censats a Xest

Post també disponible en: Castellano

A partir d’aquesta setmana s’enviaran les xapes identificatives als i les propietàries que van inscriure els seus animals de companyia en el cens municipal d’animals domèstics

L’any passat la regidoria de Medi Ambient va posar en marxa la creació d’el cens d’animals domèstics, tal com marca la Llei 4/1994 de la Generalitat Valenciana sobre protecció d’animals de companyia.

Durant aquests mesos s’ha inscrit a prop de 100 gossos i gats, els propietaris i propietàries rebran en els propers dies la xapa amb el número de registre dels seus animals censats. Es recomana col·locar la xapa al collar o arnès de l’animal, perquè sempre porti la seva identificació fora de casa.

“Des de la regidoria de Medi Ambient agraïm la participació de totes les persones que s’han inscrit als seus animals de companyia per així elaborar aquest cens que permet tenir constància de tots els animals domèstics de Xest i que facilita, en cas de pèrdua o qualsevol altra circumstància , localitzar la persona responsable de l’animal en el menor temps possible”, destaca el regidor, David Pujals.

Inscripció en el cens

La inscripció en cens d’animals domèstics es pot realitzar a l’Ajuntament, amb cita prèvia. En el cas dels Gossos Potencialment Perillosos (PPP), el registre es realitza a la seu de la Policia Local.

Tal com estableix l’ordenança municipal reguladora de la tinença i protecció d’animals de companyia, les dades que els propietaris i propietàries dels animals han d’oferir són el codi de l’microxip, en el cas dels gossos; nom de l’animal, espècie, raça, sexe, mida i color; aptitud (companyia, caça, assistència, etc); data de naixement, domicili i dades sanitàries, com vacunació, esterilització o malalties i, finalment, les dades de contacte de la persona propietària i el seu registre d’infraccions en què cas que n’hi hagués.

De la mateixa manera, des de la regidoria de Medi Ambient s’insta la població a actualitzar les dades censals quan l’animal canviï de domicili i a donar-lo de baixa en cas de defunció.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*