Sanitat detecta quatre nous brots a la Comunitat: un a Llíria, un altre a Cullera i dues a València

El Hospital de Llíria.

Post també disponible en: Castellano

Salut Pública segueix realitzant l’estudi de contactes en el brot declarat a la ciutat de Castelló. No s’ha confirmat cap positiu més fins al moment, de manera que es manté en 31 el total de persones afectades.

Pel que fa a l’brot de l’empresa de Rafelbunyol, es continuen fent proves PCR per descartar possibles casos en aquelles persones que comparteixen zones comunes amb altres que han donat positiu.

De l’brot únic familiar de Burjassot, totes les proves realitzades en el seguiment de contactes han estat negatives.

A la localitat de Llíria s’ha detectat un brot de 3 casos que correspon a una família que es troba en aquests moments aïllada al seu domicili.

D’altra banda, les quatre proves PCR que s’han realitzat als contactes de la funcionària de la Conselleria de Justícia han donat negatiu. Salut Pública ampliarà la investigació per descartar nous casos.

A València hi ha, d’una banda, 4 positius en un pis d’acollida i, de l’altra, han donat positiu els cinc membres d’una mateixa família.

Finalment, en un centre d’acollida de persones refugiades a Cullera, hi ha tres casos positius.

Sense casos a la UCI

Les províncies de València i Castelló ja no tenen pacients en les unitats de cures intensives per coronavirus, una notícia que la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha considerat molt positiva: “Són dades que conviden a l’esperança, però sense oblidar que hem de continuar sent prudents. Només així aconseguirem mantenir-los i fixar el camí de lluita contra el virus “.

En aquesta línia, els hospitals valencians disposen a dia d’avui amb 53 persones ingressades: 7 a la província de Castelló, sense pacients en UCI; 18 a la província d’Alacant, d’elles 4 a la UCI; i 28 a la província de València, sense pacients UCI.

D’altra banda, la Comunitat Valenciana ha registrat en les últimes 24 hores un total de 46 altes a pacients amb coronavirus, de manera que el total de persones curades ascendeix ja a 17.134 persones. Per províncies: 2.414 a Castelló, 5.726 a Alacant i 8.993 a València, als quals cal sumar 1 alta a desplaçats.

A més, s’han confirmat 16 casos nous, que situen la xifra total en 11.705 persones: 2 a Castelló (1.642 en total); 5 a la província d’Alacant (3.997 en total); 8 a la província de València (6.063 en total); i un cas més no assignat. A més, cal sumar 2 no assignats anteriors.

D’aquesta manera, a hores d’ara queden actius 288 casos, el que suposa un 1,52% de l’total de positius.

No s’ha notificat cap mort per coronavirus, de manera que el nombre total es manté en 1.476 persones. Per províncies: 227 a la província de Castelló, 512 a la d’Alacant i 737 a la província de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció de l’coronavirus han estat 479.687 de les quals 353.324 han estat a través de PCR i 126.363 a través de test ràpid.

Actualització de la situació en residències

A dia d’avui hi ha algun cas positiu en 8 centres (1 a la província de Castelló, 1 a la d’Alacant i 6 a la província de València).

· Residents nous positius: 2

· Personal nou positiu: 0

· Residents que han mort: 0

A hores d’ara, es troben sota vigilància activa de control sanitari març residències a la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 1 a la província d’Alacant i 2 a la província de València.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*