Riba-roja amplia l’oferta educativa dels jóvens amb programes sobre tècniques d’estudi, desenrotllament personal i xarrades

Post també disponible en: Castellano

S’amplia el servici de classes de repàs en Això i Batxillerat

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat la posada en marxa dels programes Impulsa’t (Impuls Educatiu Juvenil) i Prej (projecte de Reforç Educatiu Juvenil) coincidint amb l’inici del curs escolar 2020/21. L’aprovació d’esta iniciativa ha comptat amb el vot a favor de l’equip de govern del PSPV, de Compromís, l’Esquerra, Podem Riba-roja, Ciutadans, el Partit Popular i Vox, és a dir, per unanimitat política.

Ambdós programes pretenen complementar l’actual oferta educativa que reben actualment els més de 1.500 alumnes matriculats en les ensenyances obligatòries i postobligatòries de la localitat, així com una mitjana de més de 200 alumnes que transiten cada any des de primària a secundària. Amb esta nova oferta educativa es pretén reforçar l’oferta en estos segments d’edat de la població juvenil.

El centre d’informació juvenil (CIJ) oferta anualment i des de fa anys classes de repàs en els cicles d’Això i Batxillerat amb l’objectiu d’ajudar a l’alumnat d’estes etapes educatives a reforçar i millorar l’aprenentatge que reben en els seus respectius centres educatius, així com també se’ls prepara per a l’obtenció dels carnets d’anglés i diversos cursos de formació addicional.

Amb l’objectiu d’inserir este servici en un programa més global i amb un espectre transversal s’han dissenyat sengles plans que formaran part d’un projecte educatiu juvenil per a complementar la formació de la joventut de Riba-roja de Túria, en especial centrat en l’aprenentatge individual, però, al temps, adaptat també a les necessitats indefugibles de cada alumne en concret.

D’aquesta manera, es busca una major flexibilitat en l’oferta educativa per al seu modificació i adaptació a les necessitats dels estudiants i, també, una coordinació entre els alumnes, el professorat i els centres educatius, així com l’àrea de serveis socials i el resta de departaments que es puguin incloure en un programa transversal que suposa la pròpia educació i formació dels joves.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria inclourà, dins d’aquests nous programes complementaris, més serveis per als joves estudiants com xerrades, cicles de fòrums, tècniques d’estudi o desenvolupament d’habilitats socials, entre d’altres. Aquesta iniciativa reforçarà notablement els serveis de repàs en els cicles d’ESO i Batxillerat que ja es vénen oferint de manera habitual.

L’equip de govern de Riba-roja de Túria posarà en marxa campanyes de sensibilització i difusió dels nous programes que s’impartiran des del CIJ amb l’objectiu d’arribar a el màxim de persones a les que van dirigits, especialment les famílies, els claustres i equips directius dels centres educatius de la localitat, així com els equips d’orientació dels mateixos.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat que aquests dos nous programes enfocats als estudiants “no són en si un afegit a les classes lectives que reben en els seus respectius centres educatius sinó, també, un estímul i un esperó que els serveixi d’impuls perquè puguin desenvolupar per si mateixos una autonomia que els ajudin a prendre les decisions oportunes en la seva etapa de formació que marcarà el seu futur “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*