Riba-roja aprova el pla de contractació pública d’enguany amb una inversió de 35’9 milions d’euros i un 5% per als Centres Especials d’Ocupació i Inserció 

Post també disponible en: Castellano

El ple municipal avala un programa que estableix 340 contractes públics per a l’exercici 2024 inclosos els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat el Pla de Contractació previst per a aquest any 2024 amb un import total de 35’9 milions d’euros. El programa municipal contempla destinar fins a un 5% de les noves licitacions previstes per a enguany al Pla de Contractació als Centres Especials d’Ocupació i Empreses d’Inserció. 

El pla de contractació de Riba-roja de Túria s’ha aprovat amb els vots de l’equip de govern del PSPV, a més del suport de Compromís, mentre que Esquerra Unida-Podem, Vox i el Partit Popular s’han abstingut. El document avalat pel ple municipal inclourà, a més, una sèrie de clàusules de caràcter social en els contractes públics que es duran a terme al llarg d’enguany.

L’elaboració d’aquest pla té com a objectiu procedir a una planificació interna en termes de previsió, programació i l’organització, així com un vessant extern enfocat a la publicació i la difusió a l’opinió pública de tots els contractes que s’executaran al llarg del període vigent, tant per a coneixement dels ciutadans com de les possibles empreses interessades, sota les premisses de transparència i bon govern. 

La planificació en l’activitat pública “respon tant a una necessitat d’organització interna que limite la improvisació i la falta de reflexió i conduïsca a la previsió i participació necessàries per a complir els objectius i les finalitats públiques, com a la conveniència de major transparència, ja que sempre va acompanyada de la necessària publicitat dels aspectes planificats”. 

El pla de contractació està format per un total de 340 contractes municipals dels diferents departaments de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria que han sigut classificats detalladament en funció del grau de prioritat, els assignats amb el grau 0 i una prioritat absoluta en tractar-se de projectes finançats mitjançant subvenció o considerats contractes estructurals o d’especial urgència fins al nivell 3 amb menor prioritat. 
D’aquesta manera, dels 340 contractes que s’han inclòs en el Pla de 2024 existeixen 83 que s’han considerat de màxima prioritat amb un total de 83 en estar subjectes a subvencions públiques, altres 66 amb un nivell 1 de prioritat, altres 70 s’han classificat en el nivell 2 de prioritat mentre que els restants 121 s’han inclòs en la categoria 3 de prioritat, tal com consta en el text aprovat pel ple municipal. 

La classificació tècnica estructura els 340 contractes en els diversos departaments públics de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria, amb 83 en l’àrea d’Obres Públiques, altres 33 contractes pertanyents a l’àrea d’Educació, 22 contractes públics del departament de Qualitat Ambiental, 19 de l’àrea d’Urbanisme i altres punts de Seguretat Ciutadana, 17 de l’àrea de Polígons Industrials o els 16 de Foment Econòmic i Comerç, entre altres. 

En la màxima prioritat 1 de la relació de contractes públics de 2024 s’han afegit un total de 16 de l’àrea d’Obres Públiques, altres 7 contractes de Qualitat Ambiental, 7 d’Educació i 7 de Patrimoni i Turisme, a més d’altres departaments com el d’Esports amb 4 contractes, 4 de Polítiques Inclusives, Drets Socials i Majors o els 4 de Noves Tecnologies i de Seguretat Ciutadana, entre altres. 

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquest pla de contractació “és una eina de treball molt important per a planificar, ordenar i organitzar de manera adequada totes les inversions que durem a terme al llarg d’enguany per a dotar a la localitat de les infraestructures necessàries per a disposar d’un municipi sota les premisses de sostenibilitat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*