Riba-roja aprova un augment de l’emmagatzematge de mercaderies als polígons fins a 25 metres d’altura per competir amb Madrid i Barcelona

Post també disponible en: Castellano

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat de forma definitiva la proposta de l’equip de govern -format pel PSPV, Compromís i Esquerra Unida per augmentar notablement la capacitat d’emmagatzematge en les empreses dels polígons industrials que, d’aquesta manera, podran arribar fins als 25 metre d’altura a la cornisa de les façanes de les naus.

Aquesta iniciativa municipal pretén ajudar les empreses implantades sobre els 6 milions de metres quadrats de sòl industrial a competir amb les grans urbs com Madrid, Barcelona i Saragossa, entre d’altres, i, per tant, s’evitarà que algunes de les esmentades mercantils puguin traslladar-se a altres emplaçaments per a continuar amb la seva expansió econòmica.

La decisió aprovada ara es pren després que en la sessió del passat mes de febrer no sortís endavant en el ple municipal de Riba-roja de Túria per una falta de quòrum en la votació. La mesura ha quedat ratificada amb els vots a favor de l’equip de govern i Ciutadans, l’abstenció de Riba-roja Pot i el vot contrari del Partit Popular.

Amb l’entrada en funcionament d’aquesta iniciativa, les empreses assentades en els polígons industrials podran augmentar la seva capacitat d’emmagatzematge en termes generals d’11 a 14 metres d’altura mentre que en altres àrees podran arribar fins als 25 metres d’altura a la cornisa de les façanes de les naus que des d’ara es veuran beneficiades en el seu treball diari.

L’augment en la capacitat d’emmagatzematge de les naus industrials és una resposta ràpida i eficaç davant les demandes de les entitats empresarials que venien reclamant per augmentar la seva competitivitat enfront d’altres zones d’Espanya i que van ser exposades en el transcurs del I Fòrum Logístic que es va celebrar el passat any a Riba-roja de Túria davant desenes d’empresaris d’altres zones espanyoles.

La majoria de les reivindicacions rebudes per l’ajuntament per part de les associacions d’empresaris se centra en les limitacions que l’actual pla general d’ordenació urbana (PGOU) recull en el seu text que ha hagut de ser modificat per l’equip de govern i, posteriorment , validat pel ple municipal de Riba-roja per a la seva entrada en funcionament.

Els polígons industrials de Riba-roja aglutinen actualment més de 800 empreses i estan situats a una zona geoestratègica indubtable per la seva proximitat amb el port de Manises, el port de València i la seua proximitat a algunes carreteres com el bypass i l’A7 a més de la N-III que l’uneix en un temps reduït amb les principals ciutats d’Espanya i amb els principals països de centre Europa.

Amb l’ampliació aprovada es veuran notablement beneficiats els polígons industrials de l’Oliveral, els sectors 12 i 13, el By-pass, Casanova, Masia de Sant Antoni de Poyo, Masia de Baló i Bassa que, d’aquesta manera, podran emmagatzemar fins a 14 metres de mercaderies en alçada davant els 11 que es poden emmagatzemar en l’actualitat. Per la seva banda, el polígon Entrevies no tindria límits d’altura mentre que el sector 14 podria fer-ho fins a 25 metres.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat “la importància d’aprovar aquesta proposta de l’equip de govern ja que permetran competir a les empreses de la nostra ciutat amb les grans àrees metropolitanes d’Espanya i que, sens dubte, redundarà amb una expansió de l’activitat empresarial i, per tant, suposarà una millora en els nivells d’ocupació “.

Raga ha afegit que és “una pena que el PP i Riba-roja Pot només per fer la pinça a aquest govern no hagin aprovat aquesta proposta tan important per a les indústries i els habitatges en les zones residencials”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*