«L’Artística» de Bunyol negocia amb Henrie Adams la seua continuïtat com a director artístic de la societat musical

El director holandés Henrie Adams.
El director holandés Henrie Adams.

Post també disponible en: Castellano

El director holandés Henrie Adams.
El director holandès Henrie Adams.

Tal com ha pogut saber tucomarca.com, la directiva de la Societat Musical “L’Artística” de Bunyol, que presideix Francisco Blasco, ha informat avui als seus músics que negocia la continuïtat de Henrie Adams com a director artístic de la societat, com el mateix president ha traslladat als músics aquest mateix matí a través d’una xarxa social.

Segons ha explicat el president en el seu missatge, «ahir, 7 març, vaig signar l’acomiadament objectiu de Henrie Adams, amb 15 dies de preavís. Li hem donat 15 dies de vacances, amb l’objectiu de poder arribar a un acord. Si no hi ha acord, el 22 de Març Henrie deixarà de ser el director d’aquesta Societat Musical».

En paraules de Paco Blasco, «des de fa més d’un any i mig, als Lletjos ens han sorgit problemes, que encara que no els hem generat nosaltres, ens afecten directament i, a poc a poc, la pressió externa econòmica s’ha anat incrementat de mica en mica . Fa un any, vam iniciar un procés de negociació amb Henrie a través d’un advocat mediador, amb l’objectiu de reduir la pressió econòmica que el seu sou realitza en la nostra societat, basant-nos en la quantitat d’activitats externes a aquesta societat que realitza».

El president ha afegit que Henrie Adams «va indicar que no estava interessat a fer cap canvi encara que a partir d’abril de l’any passat tindria disponibilitat total amb la societat. Un any després, les administracions segueixen incrementant les traves, que es converteixen al final a més pressió econòmica per a aquesta Societat».

Preguntat sobre això per aquest setmanari, el mateix Francisco Blasco ha manifestat a tucomarca.com que la decisió presa per la societat que ell presideix «no ha estat gens fàcil, però l’hem pres pensant que hem fet el que hem cregut que seria el menys lesiu per a la nostra societat».

«La veritat és que ens hagués agradat que tot aquest procés i els esdeveniments s’haguessin desenvolupat d’una altra manera, però les coses s’han desenvolupat així i no ens queda més remei que acceptar-ho», ha afegit el president.

«Jo entenc que els músics haguessin preferit que els haguéssim consultat prèviament a prendre la decisió, però malauradament això no era possible; fer una consulta prèvia no era possible», ha manifestat Francisco Blasco, qui també ha tingut paraules d’elogi cap al Henrie Adams: «quan va venir fa més de trenta anys era un director que començava. Henrie Adams va ser un gran avanç per a la nostra societat musical i també un gran avanç per a la música a la Comunitat Valenciana. Jo sóc el primer que ho reconeix, però també cal reconèixer que tot projecte té un moment: té un punt d’inici i un punt final. Ell ha estat durant molt temps el director més important que hi ha hagut a la Comunitat Valenciana: per la seva forma de veure la música i per la seva forma de dirigir; però també és cert que els projectes comencen i acaben. Encara que cal pensar que hi ha més projectes musicals després de Henrie Adams».

Francisco Blasco també ha avançat a tucomarca.com que en breu està previst reunir músics i socis per informar i abordar aquest tema.

Henrie Adams

Per la seua banda, el director holandès, que ha declinat fer cap tipus de declaracions, sí que ha manifestat que la notícia “ha estat una sorpresa; ho he posat en coneixement de les meues lletrats i aniré fent el que ells em vagin aconsellant”.

Segons es reflecteix en la seva pàgina web, Henrie Adams va néixer a Thorn (Països Baixos), va estudiar oboè i direcció al Conservatori de Maastricht amb Antón Kersjes, Lukas Vis i Pierre Kuijpers.

L’any 1989 va ser nomenat director titular de la Banda Simfònica i l’Orquestra de la Societat Musical “L’Artística” de Bunyol. Al juliol de l’any 2001 va guanyar al capdavant d’aquesta banda el títol “Campió Mundial” al W.M.C. de Kerkrade (Holanda) aconseguint la màxima puntuació en la secció de concert. La seva extensa discografia compta amb més de 40 CDs gravats amb diverses orquestres i bandes simfòniques.

Des del gener del 2014 fins a finals de l’any 2016 va ser director adjunt de la Banda Municipal de Barcelona. Al gener de l’any 2008 va ser nomenat Director Principal de l’Orquestra Simfònica de Castelló.

A més, ha dirigit, com a director titular l’orquestra de camera “Sinfonietta” de Maastricht (1985-1989), i la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana (1992-1999).

Com a convidat, la Banda Simfònica “Reial” de l’Haia, la Banda Simfònica de “els Guides” de Brussel·les, la Banda Simfònica Municipal de Madrid, les Bandes Municipals de La Corunya, Alacant, Barcelona i les orquestres simfòniques de Limburg, València, Extremadura, Bilbao, Castelló, etcètera.

Henrie Adams ha impartit com a professor diversos cursos de direcció d’Orquestra i Banda a Madrid, Lalin, Tenerife, Bunyol, Milà, Rotterdam, etcètera.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*