Riba-roja celebra el 30 aniversari de la fundació de el Centre Ferroviari Vaporista amb gairebé 2.000 visitants

Riba-roja celebra el 30 aniversario de la fundación del Centro Ferroviario Vaporista con casi 2.000 visitantes.
Riba-roja celebra el 30 aniversario de la fundación del Centro Ferroviario Vaporista con casi 2.000 visitantes.

Post també disponible en: Castellano

El Parc Maldonado reuneix els amants de l’tren de 13 ciutats d’Espanya

Al novembre de 1989 es va fundar el Centre Ferroviari Vaporista de Riba-roja de Túria sobre els terrenys que en el seu dia es van donar a l’ajuntament com a sòl dotacional i que avui en dia són el Parc Maldonado en el qual s’uneixen el mobiliari d’un recinte lúdic dedicat als més petits i la passió per les locomotores en què participen joves i grans a parts iguals.

El Centre Ferroviari de Riba-roja es va constituir el novembre de l’any 1989 amb l’objectiu de donar curs a l’amor que una sèrie de persones d’aquesta localitat tenien pels trens i les locomotores de cinc polzades, un ample establert en els més de 15 parcs que avui dia hi ha a tot Espanya els integrants estan en contacte permanent per intercanviar experiències, novetats tecnològiques i els avenços que en aquest àmbit es produeix periòdicament.

Al llarg d’aquest cap de setmana a Riba-roja, entre 1.800 i 2.000 visitants han pogut comprovar l’espectacularitat d’aquestes locomotores i els vagons capaços d’arrossegar a coll a més de 20 persones gràcies a les forces dels seus motors impulsats pel vapor, principalment, i per unes bateries potents que serveixen perquè els passatges contemplin el paisatge de l’circuit, envoltat d’una flora autòctona que emergeix per la seva bellesa i amb un estany d’aigua que augmenta el valor de parc

El circuit de tren de Riba-roja de Túria recrea amb precisió mil·limètrica tots els trets i aspectes amb què compte qualsevol estació de ferrocarril a la realitat. Semàfors, caps d’estació, tallers de reparació de maquinària, mecànics i personal de ferrocarrils serveixen per ambientar l’arribada dels visitants i passatgers que cada diumenge es donen cita -de 11 a 13:30 hores- al parc Maldonado. A diferència d’altres parcs d’Espanya, el ferrocarril de Riba-roja està acotat i tancat amb una porta d’accés per a dotar de major seguretat als visitants.
En aquesta ocasió, el 30 aniversari de el Centre Ferroviari de Riba-roja ha reunit desenes d’integrants d’altres centres ferroviaris arribats d’altres punts d’Espanya, com el cas de Zamora, Iraeta (Bilbao), Osca, Cornellà, Reus, Màlaga, Còrdova, Madrid, Galapagar, Collado-Villalba, les Franqueses de Vallès, Palau Plegamans, Benicàssim i Torrellano. En total, prop de 100 associats entre els integrants de el Centre de Riba-roja i els d’altres ciutats.

Les activitats de el Centre Ferroviari de Riba-roja no es redueixen únicament a les hores dominicals establertes en el protocol, sinó que al llarg de l’any es dediquen també a les visites dels col·legis que així ho sol·liciten. Entre els dimarts i els dijous de cada setmana, un centre educatiu assisteix a el parc Maldonado per delectar-se amb les locomotores i els trens, a les explicacions dels experts ferroviaris i a el transcórrer d’un matí en què poden prendre el seu pícnic a la frondositat de els arbres que s’aixequen en un dels seus laterals.

El perfil dels integrants no entén d’estrats socials ni professionals. Des d’un violinista de primer nivell d’una orquestra de renom, fins a un catedràtic d’universitat, passant per un torner o un paleta. A la fin, a tots ells els uneix un nexe comú ineludible en la seva vida: la passió per les locomotores i la possibilitat d’experimentar i avançar amb elles en el seu temps lliure.

El president de el Centre Ferroviari Vaporista de Riba-roja, Fernando Pérez, explica que aquesta activitat “consisteix, com diem nosaltres, en jugar a l’tren, seure en una locomotora que hem acabat de muntar, unir els vagons, les peces i que la gent pugui seure-hi, amb la potència de transport adequada és la major satisfacció que podem experimentar; aquest és el nostre major repte cada dia “.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha subratllat “la gran tasca que realitzen els membres de el Centre Ferroviari del nostre municipi, amb una obstinació i una dedicació admirable ja que són una part important en la vida lúdica i social sinó un senyal de identitat que s’encarrega d’estendre el bon nom de Riba-roja per altres ciutats i un reclama de primera magnitud per atraure visitants i curiosos d’el tren “.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*