Riba-roja crearà una secció en la Policia Local amb agents formats en dret i protecció d’animals per evitar casos de maltractament

Post també disponible en: Castellano

El ple municipal aprova una moció en defensa dels animals

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria crearà una secció de la policia local amb agents formats en dret i protecció animal amb la fi principal de defensar i protegir els animals davant de qualsevol tipus de possible maltractament o agressió física. La proposta és fruit d’una moció presentada per Podem Riba-roja Pot i que va comptar amb el suport de PSPV, Compromís i l’Esquerra i l’abstenció de el Partit Popular, Ciutadans i Vox.

Aquesta secció de la policia local podrà posar en coneixement de l’jutjat l’existència de fets que puguin ser constitutius de delicte de maltractament animal i pot adoptar les mesures necessàries per oferir un lloc adequat a l’animal que hagi sofert el maltractament, especialment en aquells casos en els que el maltractador sigui el mateix propietari o posseïdor de l’animal.

La moció també preveu la creació d’una protectora d’animals domèstics basat en criteris de sacrifici zero a Riba-roja, d’acord amb la llei 4/1994 de la Generalitat sobre protecció dels animals de companyia, segons es va aprovar en la legislatura anterior. Aquesta mesura s’acompanyarà d’una altra com l’estudi i actualització de la “ordenança municipal reguladora de la protecció d’animals, tinença d’animals potencialment perillosos i tinença en llocs públics i privats”.

El text aprovat pel ple insta el govern d’Espanya a impulsar un projecte de llei de modificació de el codi civil per adaptar-lo a tots aquells preceptes que afecten els animals. En la modificació s’ha de recollir la idea que els animals “són éssers vius dotats de sensibilitat i que els animals de companyia són, a més, un tipus especial d’aquells pel vincle d’afecte que els uneix a l’ésser humà”. Per a això, es proposa dotar-los d’una protecció adequada a aquesta consideració i d’un tractament jurídic d’acord. També es demana que els animals no puguin ser objecte d’embargament i s’excloguin de la llei hipotecària.

Altres aspectes que es proposa modificar són l’article 337 de el codi penal per protegir tots els animals salvatges, assilvestrats, amansits o domèstics i castigar el maltractament a qualsevol animal vertebrat i tot aquell dotat de sentiment. La proposta passa per augmentar les penes perquè siguin superiors als dos anys de presó i un agreujant especial per al maltractament d’animals exercit per fer mal a la dona que és o ha estat parella de l’maltractador.

La moció insta, a més, a l’Ajuntament de Riba-roja de Túria a donar a conèixer l’existència de la regidoria de Benestar Animal i dotar-la de pressupost suficient per a poder atendre les necessitats dels animals a la localitat. A més, es exhorta a el consistori a iniciar campanyes de conscienciació ciutadana contra el maltractament animal, en la qual s’inclou un programa de xerrades informatives a nivell educatiu i per tal d’arribar a la major població possible.

Finalment, la moció de Riba-roja de Túria recorda que la violència “només genera més violència i per això són una amenaça per a la nostra societat, una societat que cada vegada pretén ser més cívica, més sensible i més respectuosa amb la vida que ens envolta, per això mateix mai s’hauria de permetre actuacions incíviques com són la tortura d’un ésser viu; la Comunitat Valenciana ha de posar-se a l’avantguarda en la defensa dels drets dels animals “.

La portaveu d’Podem Riba-roja Pot, Arantxa Torres, ha afirmat que “celebrem que aquesta moció hagi estat aprovada pel ple però sabem que fins que no es canviïn les lleis seguirem lamentant el maltractament animal que queden impunes; mentre arriba la reforma de el codi civil i penal hem apostat perquè l’ajuntament treballi en concordança amb el sentir de la societat actual “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*