Riba-roja de Túria destina 2’2 milions d’euros per a contractar el servei de servei d’àpats als majors i amplia el servei a la fi de setmana, de dilluns a diumenge

Post també disponible en: Castellano

La Junta de Govern Local aprova el contracte administratiu per a adjudicar aquests dos serveis municipals a través d’un procediment obert amb diversos ODS de caràcter social i ambiental

La Junta de Govern Local de Riba-roja de Túria ha aprovat l’expedient per al contracte administratiu relatiu al servei de servei d’àpats social per un valor econòmic de 1’1 milions d’euros que s’abonaran al llarg dels pròxims tres exercicis en total. A més, l’equip de govern destinarà un altre 1’1 milions d’euros per al servei d’ajuda a domicili, també relatiu als tres pròxims anys. 

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria aplicarà diversos Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per a procedir al contracte del servei de servei d’àpats destinat als majors de la localitat com el “Treball decent i creixement sostenible” i un altre consistent en “Ciutats i Comunitats sostenibles”. El servei de servei d’àpats s’amplia a tots els dies de la setmana, de dilluns a diumenge, amb l’objectiu de millorar l’atenció a les persones majors. Fins ara el repartiment del servei d’àpats es realitzava de dilluns a divendres. 

El servei de servei d’àpats social atén les necessitats alimentàries de les persones usuàries a través d’un menú diari elaborat i repartit diàriament que, a més d’un equilibri dietètic supervisat pels experts i especialistes, ofereixen una resposta a les indicacions mèdiques de cadascun de les persones beneficiàries d’aquest. L’ajuntament ofereix aquest servei municipal a cadascuna de les persones que així ho sol·liciten, amb l’única condició de l’empadronament. 

El servei d’àpats social de Riba-roja de Túria es presta de dilluns a dissabte d’acord amb el calendari laboral establit per a cada exercici, amb una mitjana de 298 dies a l’any de servei. A més, es dona servei els diumenges i serveis de manera anual i una mitjana de 67 dies a l’any. El lliurament de cada menú es realitza en horari de 13 a 15 hores de dilluns a diumenge i amb les tres rutes fixades i per a totes aquelles persones que, prèviament, s’han inscrit en aquest. 

Paral·lelament, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria invertirà 1’1 milions d’euros durant els tres pròxims anys en el servei d’ajuda a domicili (SAD) que proporciona als usuaris un conjunt d’actuacions preventives, formatives, rehabilitadores i d’atenció a les persones i unitats de convivència amb dificultats per a romandre o desembolicar-se en el seu mitjà habitual. La seua funció passa per la prestació de suport personal, domèstic, psicosocial, educatiu i tècnic orientat a facilitar a les persones usuàries l’autonomia suficient, d’acord amb la seua situació, en el mitjà habitual de convivència. 

Aquest servei municipal està dirigit a les persones majors que viuen soles o no poden ser atesos per familiars, sempre que puguen mantindre’s en el seu mitjà habitual, persones amb discapacitat que necessiten ajuda i no puguen obtindre-la dels seus familiars o tercers o aquesta siga insuficient, les persones malaltes o convalescents que no poden rebre l’assistència necessària, les unitats familiars en crisis que dins del procés d’intervenció es considere oportú aquest recurs i, finalment, els menors els progenitors dels quals precisen d’ajuda per a la realització d’activitats quotidianes per incapacitat física, psíquica o mental o per fala d’habilitats socials.

El servei municipal d’ajuda a domicili de Riba-roja de Túria es presta de dilluns a divendres en horari de 7 a 21 hores i els dissabtes de 7 a 15 hores i s’exclouen els dies festius existents al llarg de l’any. Addicionalment, en aquesta mena de servei s’afigen, a més de les hores establides per persona usuària al mes, altres serveis de fisioteràpia amb 2 hores al mes per persona usuària que així ho precise i el servei de podologia amb un total de 4 hores a l’any per persona usuària beneficiària del servei. 

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat “el compromís d’aquest equip de govern per continuar destinant els recursos econòmics i humans suficients per a atendre les necessitats d’aquells col·lectius, famílies i persones que així ho requereixen, especialment per als majors de la localitat amb els menús de menjar diari i, a més, tots aquells que necessiten d’una persona per a portar el dia a dia en el seu habitatge”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*