Riba-roja digitalitza les dades de les persones enterrades en el cementeri municipal i implanta un codi qr per a facilitar la seua ubicació als familiars

Post també disponible en: Castellano

L’ajuntament posa en marxa un servei d’informació en el recinte

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha introduït les noves tecnologies en el cementeri municipal que permetrà als visitants localitzar amb major comoditat i eficàcia els nínxols dels seus familiars. Aquest projecte tecnològic es completa amb l’ampliació de l’actual recinte amb una àrea annexa per a donar resposta a la demanda existent en la localitat. 

L’actual superfície del cementeri ocupa una extensió total de 9.673 metres quadrats que, amb l’ampliació prevista que es duu a terme ara, es veurà augmentada en altres 1.120 metres quadrats per als accessos i l’aparcament i altres 4.880 metres d’espai barrat per a ampliació present i futura, a més de la construcció de 104 nínxols. El pressupost econòmic de les obres del cementeri aconsegueix els 377.848 euros, més els impostos. 

Aquesta iniciativa s’insereix en la intenció de l’equip de govern de Riba-roja de Túria per modernitzar i completar les instal·lacions municipals amb dispositius tècnics que permeten, des d’ara, una millor localització de cadascun dels nínxols que ha entrat en funcionament amb motiu de la festivitat de “Tots Sants” que tindrà lloc dilluns que ve. 

Per a implantar aquest innovador projecte, l’ajuntament ha procedit a digitalitzar, durant els últims mesos, totes les dades de les persones que es troben enterrades en el cementeri municipal que, a continuació, permet localitzar al familiar o a una persona determinada a través d’un motor de cerca, tant en les versions en castellà com en valencià. 
D’aquesta manera, els visitants o usuaris del cementeri de Riba-roja de Túria situen el dispositiu mòbil sobre el codi qr instal·lat en el panell informatiu i, immediatament, apareix en la pantalla la ubicació exacta on està localitzat la caseta del familiar i un mapa genèric sobre la disposició geogràfica del recinte. Amb aquestes dades, els visitants poden accedir sense problemes al lloc exacte del cementeri on reposen les restes dels seus familiars i afins.

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha dut a terme altres treballs de millora a l’interior de les instal·lacions del cementeri amb una numeració de les tombes existents de manera que ara segueixen un ordre més fàcil de localitzar cadascuna d’elles i, a més, s’ha instal·lat una nova senyalística que conté la numeració antiga i la nova i una coloració interna per a diferenciar unes àrees d’unes altres, delimitades entre les dues zones antigues i la zona nova. 

Coincidint amb la finalitat de setmana de major afluència de públic i visitants per la festivitat de “Tots Sants”, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha posat en marxa un servei d’informació format per personal municipal que s’encarrega d’assessorar sobre qualsevol aspecte de funcionament del recinte, com la distribució interior a través de mitjans digitals o les mesures higièniques pel covid, entre altres aspectes. A més, s’ha posat en marxa un servei especial de transport per a aquests dies amb un autobús municipal gratuït cada 20 minutos que comunica el nucli urbà i les urbanitzacions amb el cementeri. 

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat “l’esforç que s’ha realitzat durant els últims anys per a adaptar el cementeri a les demandes i les necessitats actuals, amb una implantació de les noves tecnologies per a facilitar l’ús dels visitants, una aposta clara i decidisca d’aquest equip de govern per construir un municipi modern i accessible a tots”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*