Riba-roja distribuirà 600.000 euros en ajudes a les empreses d’hostaleria, restauració i agències de viatges afectades pel tancament

Post també disponible en: Castellano

L’ajuntament s’adherix al “Plan Resistir” de la Generalitat

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria distribuirà un total de 600.000 euros entre les empreses de el sector de l’hostaleria, la restauració i les agències de viatges afectades pel tancament decretat amb les noves mesures que han entrat en vigor per part de la Generalitat Valenciana amb motiu de l’augment incessant de nous contagis per coronavirus en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

Les ajudes estan contemplades en el pla “Resistir” impulsat per l’administració autonòmica dotat amb 160 milions d’euros en total i que es desenvoluparà mitjançant les aportacions de la Generalitat amb un 62’5%, les diputacions provincials en un altre 22’5% i el restant 15% correspon a les contribucions econòmiques que realitzaran els ajuntaments.

Després dels barems realitzats, a l’Ajuntament de Riba-roja de Túria li correspon una partida de 600.000 euros en total que es repartiran entre les empreses de el sector de l’hostaleria, la restauració i les agències de viatges existents actualment a la localitat i que estan xifrades en 90 en total. El pla també preveu ajudes activitats de creació, artístiques i espectacles, a més d’activitats esportives, recreatives i d’entreteniment de la localitat. Amb aquestes mesures es pretén concedir ajudes per mitigar el tancament decretat dels seus respectius establiments.

Els 600.000 euros que es distribuiran al llarg de les properes setmanes s’afegeixen als 700.000 euros que es van repartir als comerços i establiments afectats després del decret de l’Estat d’Alarma que es va posar en marxa el març de l’any passat. Aquests ajuts estaven enfocades tant als autònoms, professionals i microempreses de Riba-roja de Túria afectats pel tancament com a aquells que van veure reduïda la seva facturació en un 50% en total.

Cal recordar que l’equip de govern s’ha reunit ja amb l’Associació de Comerciants i Professionals de Serveis de Riba-roja de Túria i amb l’Associació d’Hostaleria de la localitat amb l’objectiu d’explicar-los detalladament el contingut de les ajudes econòmiques directes que es posaran en marxa en les pròximes setmanes i que beneficiaran al voltant de 90 comerciants.

A més, l’equip de govern informarà de l’contingut de les mateixes a la resta de partits de ple municipal en el transcurs de la Junta de Portaveus Local i dimecres que ve mantindrà sengles reunions telemàtiques amb els bars i restaurants de Riba-vermella en què aquests podran exposar els seus dubtes i opinions i, a continuació, una altra reunió amb els assessors i gestors sobre els detalls de el Pla Resistir.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha ressaltat “la importància d’aquests ajuts directes per als sectors perjudicats pel tancament dels seus establiments davant la magnitud de contagis que s’ha experimentat en les últimes setmanes i que, com no podia ser d’una altra manera, ara les administracions públiques estan al seu costat amb el Pla Resistir “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*