Riba-roja instala 72 plaques per localitzar les habitatges disseminats en casos d’emergència i situacions de risc

Esta medida pionera acabará con los problemas históricos de ubicación.
Esta medida pionera acabará con los problemas históricos de ubicación.

Post també disponible en: Castellano

Esta medida pionera acabará con los problemas históricos de ubicación.
Aquesta mesura pionera acabarà amb els problemes històrics d’ubicació.

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha instal·lat 72 plaques per localitzar les habitatges disseminats existents en el terme municipal que permetin actuar en casos d’emergència o situacions de risc. Es tracta d’un sistema pioner enfocat per facilitar el treball de determinats col·lectius de professions, com els bombers, les emergències mèdiques o els cossos de seguretat.

La proliferació d’habitatges aïllats i disseminats durant anys a Riba-roja ha suposat, històricament, una dificultat afegida perquè els col·lectius de professionals que actuen en casos d’emergència puguin fer la seva feina amb una major comoditat i eficàcia en situacions on el pas del temps pot suposar un contratemps important per a resoldre-les positivament.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Riba-roja ha procedit a instal·lar senyals verticals a les carreteres on s’estenen aquest tipus edificacions. D’una banda, a la carretera CV370 de Manises i en la CV374 de Loriguilla. En aquestes dues zones els senyals estan identificades amb números associats a una àrea determinada mentre que, a continuació, a cada senyal a més del nombre s’ha afegit una lletra que la diferència, per complet, d’una altra zona del terme municipal.

La mesura adoptada pel consistori permetrà eliminar les disfuncions que es produïen des de fa anys quan alguns professionals com els cossos de seguretat, els metges i ambulàncies o els cossos de bombers, l’actuació és essencial en els casos d’urgències o en situacions de risc on pot estar en risc una vida humana.

L’absència d’aquests senyals afegia una dificultat més gran perquè aquests professionals poguessin actuar amb la major agilitat i rapidesa ja que, a més, cal tenir en compte que en aquests casos l’ús de sistemes de localització per GPS no té eficàcia per a aquests professionals. Per això, havien de tenir un coneixement profund de la localització de les partides per sistemes més tradicionals i rudimentaris.

Aquest sistema de localització pioner a la Comunitat Valenciana s’ha pogut plasmar amb la col·laboració de la Diputació de València a l’hora d’instal·lar els senyals de localització a les carreteres CV-370 de Manises i la CV-374 de Loriguilla com a entitat pública propietària de les mateixes. Per això, les dues administracions públiques han actuat conjuntament en el disseny d’aquestes plaques identificatives.

La mesura adoptada per l’Ajuntament de Riba-roja ha estat acollit de forma molt positiva pels mateixos veïns afectats que des de fa anys tenen problemes per indicar la seva localització exacta quan es produeix una situació de risc o casos d’emergència ja que aquest problema provocava esperes grans i, per tant, una possibilitat més gran de fracàs a l’hora d’actuar.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha assenyalat que aquest nou sistema “té una transcendència enorme ja que aquests veïns del nostre municipi se sentien aïllats en aquest tipus de situacions en no poder indicar amb exactitud la seva ubicació als professionals que havien d’actuar en determinats problemes d’urgència i, per això, la nostra satisfacció és més gran en haver solucionat aquesta mancança “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*