Riba-roja sol·licita a l’IVACE subvencions de 1’6 milions d’euros destinats a la millora i el desenrotllament dels polígons industrials

Post també disponible en: Castellano

La proposta municipal inclou actuacions en enllumenat, repavimentació de calçades, senyalització i instal·lació de cambres de vigilància en les àrees

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha sol·licitat a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) subvencions de fins a 1’6 milions d’euros per a treballs de millores en els polígons industrials de la localitat. La proposta de govern municipal del PSPV correspon a la convocatòria de 2021 els projectes s’han d’iniciar i concloure al llarg d’aquest mateix any.

Les subvencions sol·licitades per Riba-roja de Túria a la Generalitat es destinaran a el desenvolupament d’aquestes àrees industrials que es concentren en els seus més de 6 milions de metres quadrats d’extensió. Els ajuts s’enfoquen no només als polígons industrials sinó també a l’polígon logístic valencià (PLV), un dels més puixants en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

D’aquesta manera, les millores en les vies -principals motors dels polígonos- es dotaran amb fins 938.000 euros destinats als polígons Bassa i Sector 12, Masia de Sant Antoni i Sector 13, polígon Casanova, Sector 14, Oliveral i by-pass , el Mas de Baló i Entrevies. Les mateixes zones tindran ajudes en matèria d’enllumenat, a les quals s’afegeix el Parc Logístic, fins a completar un total d’altres 350.000 euros en total.

L’apartat de la senyalètica serà una altra de les prioritats en aquesta actuació global dels polígons que es completa amb els 50.000 euros destinats a el Parc Logístic i a l’àrea d’al Mas de Baló amb altres 45.000 euros en total. Les càmeres de seguretat que s’han anat estenent a bona part de el sector industrial es durà a terme, en aquesta ocasió, a polígon de Mas de Baló, amb 50.000 euros d’inversió.

Les obres enfocades per millorar el sanejament tindran la seua plasmació amb els 45.000 euros que s’han sol·licitat a l’IVACE per al parc logístic valència (PLV), una de les àrees econòmiques que en els últims anys han experimentat un major auge fins al punt de convertir Riba-roja en un dels de major importància a la Comunitat per la seua ubicació estratègica, propera a l’N-III i l’A7 i el bypass.

L’habilitació de noves zones verdes també es trasllada a l’IVACE amb els 122.000 euros de pressupost d’execució destinat, bàsicament, als 110.000 euros de l’polígon de Casanova i amb els 12.000 euros que es duran a terme al polígon de Bassa i de l’sector 12. L’absència de zones verdes és una de les reivindicacions que des de fa anys han realitzat els propis empresaris i que si prospera la petició serà una realitat en aquestes àrees de Riba-roja.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquestes ajudes “serviran per continuar la senda de el creixement econòmic i industrial molt important per al nostre municipi que suposa un punt neuràlgic en la creació de llocs de treball i, per això, cal crear les condicions idònies per seguir la mateixa línia que estem portant a terme en els últims temps “.

Una de les últimes novetats introduïdes s’ha plasmat amb la posada en marxa de el pla de manteniment integral dels polígons industrials, per primera vegada en més de 20 anys, per unir en un mateix servei les tasques de neteja viària, el manteniment i instal·lació de la senyalització viària i de trànsit -inclosa la senyalització horitzontal-, la neteja i manteniment de les zones verdes i l’arbrat viari i, finalment, el manteniment i la instal·lació de l’mobiliari urbà.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*