Rosa Pérez Garijo participa en la I Trobada Memorialista del País Valencià a Bunyol

Post també disponible en: Castellano

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo ha participat en la I Trobada Memorialista del País Valencià, celebrat aquest passat diumenge a la Sala El Mercat de Bunyol. 

La jornada va començar amb la inauguració de l’exposició ‘Les víctimes valencianes del nazisme’, que va comptar amb la presència de la consellera de Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, l’alcaldessa de Bunyol, Juncal Carrascosa, el president de la Coordinadora d’Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià (CAMDE), Ángel González i el regidor de Memòria Democràtica, Carles Xerri.

“Aquest és un esdeveniment per a formar a les futures generacions, visibilitzar la memòria antifeixista i demanar, una vegada més, justícia i reparació”, ha destacat Pérez Garijo. 

L’exposició estarà oberta des d’aquest diumenge fins al 10 d’abril, els dimecres, dijous i divendres de 18 a 20,30h, i els dissabtes i diumenges, d’11 a 14h. 

Carles Xerri, regidor de Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Bunyol, ha confirmat que aquest consistori i tot el poble, “sempre ha tingut un paper fonamental en la lluita pels drets, en la reivindicació per la república, implicat en el reconeixement de la memòria democràtica i a recordar a totes aquelles persones que van donar la seua vida i van ser exiliades o assassinades injustament”.

Posteriorment, es van desplaçar al Palau de la Música de la localitat per a assistir al concert del cantautor Joanjo Bosk i a la projecció del documental ‘La maleta de Mauthausen’, finançat per l’Àrea de Memòria Democràtica de la Diputació de València.

A la vesprada es va celebrar la taula redona “L’estat actual de la memòria al País Valencià: reptes i obstacles per a la reconciliació”, en la qual van intervindre Ángel González, president de la Coordinadora d’Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià; Iñaki Pérez, director general de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i José Ramón Juániz, jurista expert en Drets Humans. Aquest acte va ser presentat i moderat per Sandra Corachán, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Bunyol.  L’acte va finalitzar amb parlaments d’Ángel González, president de la Coordinadora d’Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià (CAMDE), i Carles Xerri, regidor de Memòria Democràtica. 

Aquesta I Trobada Memorialista del País Valencià va finalitzar amb un bell concert a càrrec del Ensemble Memòria Democràtica de Bunyol, dirigits pel director buñolense Jesús Perelló i amb la col·laboració de la cantaora Mely Zafra, on van poder escoltar-se: Coplillas de les Divises, de Juan Solano Pedrero (recordant a Luis García Berlanga), Vals nº2 de Dimitri Xostakóvitx, Les 13 Roses de R. Baños, Cançons antigues Lorquianes, harmonitzades per Federico García Lorca, i l’Himne a Bunyol, de M.Chillida i G. Cárcel. 

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*