Salvador destaca que actuacions com la de la CV-550 a Alzira demostren el compromís de la Generalitat de millorar la seguretat de la xarxa viària

Visita de la consellera a las obras de mejora de la seguridad vial en la CV-550 en Alzira.
Visita de la consellera a las obras de mejora de la seguridad vial en la CV-550 en Alzira.

Post també disponible en: Castellano

Visita de la consellera a las obras de mejora de la seguridad vial en la CV-550 en Alzira.
Visita de la consellera a las obras de mejora de la seguridad vial en la CV-550 en Alzira.

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha destacat en la seva visita a les obres de millora de la seguretat vial en la CV-550 a Alzira, que “la Conselleria continua treballant per una xarxa viària més segura , on els vianants i ciclistes també tenen cabuda “.

Acompanyada pel director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carles Domingo, i l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, la consellera ha visitat les obres de la rotonda que la conselleria està executant al final de la carretera CV-550, al costat de l’estació de ferrocarril d’Alzira, i prèviament al pont que creua les vies. Una actuació que té un pressupost de 347.000 euros i que està prevista que s’acabi abans de finals d’any.

Segons ha remarcat Salvador, “aquesta intervenció s’emmarca en el conjunt d’actuacions d’ordenació, racionalització i calmat de trànsit que la Generalitat ha realitzat o s’estan realitzant amb l’objectiu de garantir la seguretat viària a les carreteres autonòmiques així com la seva correcta funcionalitat” .

Al mateix temps que s’augmenta la seguretat viària, la consellera ha subratllat que també s’està treballant amb la mateixa intensitat per “millorar els itineraris de vianants en l’entorn dels municipis, a fi de promoure la mobilitat de vianants.” En aquest sentit, Salvador ha afegit la importància que automòbils, ciclistes i vianants “gaudeixin dels mateixos nivells de seguretat viària”.

Al final de la CV-550, al terme municipal d’Alzira, hi havia una rotonda partida, que donava accés a la zona industrial localitzada en els voltants de l’estació.

Com han explicat els tècnics de Conselleria, aquestes rotondes constitueixen un risc potencial d’accidentalitat pel fet que el trànsit de la via principal no es veu obligat a disminuir la seva velocitat, mentre que el accessos des de les vies secundàries es realitzen a velocitat nul·la, i en algunes ocasions en condicions no òptimes visibilitat.

Es tracta, en definitiva, de “garantir la mobilitat sostenible -ha afegit Salvador- i la seguretat vial de manera preventiva perquè s’ha identificat que aquest tipus de rotondes partides són problemàtiques a l’hora del seu funcionament. Són punts punts perillosos on estem actuant abans que es produeixin accidents més greus “.

Davant aquesta situació, la Conselleria està executant una glorieta que millori la seguretat viària de l’àmbit, resolent l’accés al polígon industrial adjacent en condicions adequades de seguretat.

Un altre aspecte molt important que la Conselleria ha tingut en consideració és el trànsit de vianants. Aquest punt patia de manca de connexió de vianants en condicions adequades de seguretat i funcionalitat, i per això s’ha projectat un pas de vianants al costat de la glorieta.

Finalment, Salvador ha recordat altres actuacions del seu departament a la comarca tal com la Via Verda ja acabada en Manuel i que ha visitat també aquest matí, així com altres dues actuacions a l’Alcúdia, la rotonda d’Alginet, la rotonda d’Algemesí, 1 començada i una altra que es començarà en breu, etc.

“Actuacions emmarcades en els objectius prioritaris de Govern valencià i molt necessàries per calmar el trànsit de vehicles i el benestar i seguretat de les persones que passegen a peu o en bicicleta”, ha conclòs la consellera.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*