Sanitat activa l’alerta per calor alt i extrem a zones de deu comarques de la Comunitat Valenciana

L'estiu comporta la pujada de les temperatures.
L'estiu comporta la pujada de les temperatures.

Post també disponible en: Castellano

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons les prediccions del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani CEAM, ha activat per a aquest divendres l’alerta sanitària per nivell vermell o extrem (temperatures que podrien superar els 41º) en zones de cinc comarques de la Comunitat Valenciana, la Canal de Navarrés, la Foia de Bunyol, la Costera, la Ribera Alta i la Vall d’Albaida.

Així mateix, s’ha activat també per a aquest divendres l’alerta taronja (temperatures que podrien superar els 39º) en zones del Racó d’Ademús, Serrans, la Plana d’Utiel-Requena, la Foia de Bunyol i La Vall de Cofrents-Aiora.

En concret, les zones climatològiques en alerta per calor extrema són la 17, 18 i 19. Pel que fa a l’alerta per nivell taronja s’activa en les zones climatològiques 10, 11, 15 i 16. La previsió per demà és que baixin les temperatures .

Les poblacions que corresponen a la zona climatològica 17 són Enguera, Bicorp, Bolbaite, Anna, Xella, Dosaigües, Millars, Navarrés i Quesa.

Les poblacions que corresponen a la zona climatològica 18 són Antella, Barxeta, Xàtiva, Sumacàrcer, Cotes, Castelló de la Ribera, Alcàntera de Xúquer, Beneixida, Canals, Càrcer, Cerdà, Estubeny, Gavarda, Genovés, la Granja de la Costera, la Llosa de Ranes, la Pobla Llarga, l’Alcúdia de Crespins, l’Ènova, Llanera de Ranes, Llocnou d’En Fenollet, Manuel, Novetlè, Rafelguaraf, Rotglà i Corberà, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Torrella i Vallés.

Les poblacions que corresponen a la zona climatològica 19 són Ontinyent, Beniatjar, Carrícola, Llutxent, la Pobla del Duc, Moixent, Vallada, Agullent, Aielo de Malferit, Aielo de Rugat, Albaida, Alfarrasí, Atzeneta d’Albaida, Bèlgida, Bellús, Benicolet, Benigànim, Benissoda, Benissuera, Bufali, Castelló de Rugat, el Palomar, Guadasséquies, l’Olleria, Montaverner, Montesa, Montitxelvo, Otos, Pinet, Quatretonda, Ràfol de Salem, Rugat, Salem, Sempere i Terrateig.

Les poblacions que corresponen a la zona climatològica 10 són Vallanca, Ares dels Oms, Alpuente, Castielfabib, La Yesa i Pobla de Sant Miquel.

Les poblacions que corresponen a la zona climatològica 11 són Ademús, Tuéjar, Chelva, Alcublas, Andilla, Carrers, Cases Altes, Cases Baixes, Xera, Figueroles de Domenyo, Titaguas i Torre Baixa.

Les poblacions que corresponen a la zona climatològica 15 són Sinarcas, Utiel, Requena, Camporrobles, Set Aigües, Benagéber, Caudete de les Fonts, Fuenterrobles, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel.

Les poblacions que corresponen a la zona climatològica 16 són Ayora, Jalance, Cofrents, Cortes de Pallars, Jarafuel, Teresa de Cofrents i Zarra.

Recomanacions davant la calor

Aquest augment de temperatures ha provocat que s’activi el protocol per advertir a la població sobre els riscos que pot ocasionar aquesta situació. Les indicacions estan dirigides especialment als col·lectius més vulnerables a la calor: la gent gran, les persones amb malalties cròniques, els que treballen exposats a altes temperatures, així com nens i nenes.

Es recomana evitar sortir al carrer en les hores més caloroses del dia, utilitzar roba ampla, lleugera i de colors clars i protegir el cap amb una gorra o barret. A la llar s’aconsella tancar les persianes i baixar els tendals a les façanes exposades al sol, a més de situar-se en les zones més fresques de la casa.

Finalment, s’insta la població a beure aigua amb freqüència, encara que no es tingui set; evitar l’excés d’alcohol i les begudes amb molta cafeïna i substituir els menjars abundants i calents per plats freds, fruites i verdures fresques.

La ciutadania pot consultar més informació i recomanacions per protegir la salut en cas de temperatures extremes a la pàgina web de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*