Sanitat prorroga durant 21 dies més les mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana des de dilluns que ve

Post també disponible en: Castellano

Es van a incorporar 410 nous professionals per a reforçar la labor assistencial i de rastreig dels casos de coronavirus

La Comunitat Valenciana registra 707 nous casos de coronavirus i 688 altes a pacients

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut en roda de premsa per informar sobre la situació actual de l’coronavirus a la Comunitat Valenciana i anunciar les mesures que s’estan adoptant a la Comunitat per a la contenció de virus.

Durant la seva intervenció Barceló ha assenyalat que “es van a prorrogar durant 21 dies més les mesures de prevenció davant el coronavirus adoptades el passat mes d’agost per tota la Comunitat Valenciana, unes mesures que van ser consensuades per a tot Espanya en el Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut”.

Aquesta pròrroga s’inicia el proper dilluns i afecta principalment a diferents àmbits socials com l’oci nocturn, l’hostaleria, la celebració de diferents esdeveniments i el consum de tabac al carrer.

Segons ha indicat Barceló, “es tracta d’unes mesures que estan mostrant la seva efectivitat en la contenció de virus, de manera que és important que seguim treballant en aquesta línia per evitar contagis i frenar els possibles brots i controlar la pandèmia”.

Així mateix, la consellera ha destacat la important tasca que s’està duent a terme a la Comunitat Valenciana de vigilància precoç i recerca activa de casos”. De fet, ha assenyalat que” estem augmentant la capacitat de diagnòstic. Des de la fi de l’estat d’alarma s’han realitzat 640.000 proves diagnòstiques, fet que suposa un increment de més del 152% “

En total, s’han dut a terme 1.057.457 proves, de les quals un 92% han resultat negatives i només el 8% han estat positives. A més, el 40% dels casos detectats des de finals de maig correspon a persones asimptomàtiques.

Incorporació de nous professionals enfront de l’COVID-19

Quant als reforços de professionals, la consellera de Sanitat ha assenyalat que “seguim ampliant la nostra capacitat de resposta amb la incorporació de nous mitjans, tant materials com humans. Per això, en breu s’incorporaran 410 nous professionals per reforçar la part assistencial i la tasca de rastreig que s’està duent a terme davant el coronavirus “.

En concret, es tracta de 241 auxiliars administratius que van a reforçar l’Atenció Primària i 50 nous llocs de especialistes en Documentació Sanitària. A més, es comptarà amb 113 llocs destinats a laboratoris de microbiologia: 10 facultatius i 97 tècnics especialistes en laboratori. Així mateix, es van a incorporar 6 nous auxiliars administratius.

Tal com ha assenyalat Barceló, “des de Sanitat s’està realitzant un gran esforç per augmentar la capacitat de resposta i fer front a la pandèmia. La finalitat d’incorporar nous efectius és facilitar i donar suport a la important tasca que estan duent a terme els professionals “.

En aquest sentit, Sanitat va prorrogar per un període de sis mesos els contractes que finalitzen el pròxim mes de novembre, que ascendeixen a 7.410 contractes. Per a això, va destinar 22 milions d’euros a l’mes.

Actualització dades coronavirus a la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha registrat 707 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR a la Comunitat Valenciana des de l’última actualització, que situen la xifra total de positius en 37.553 persones. Per províncies, la distribució és la següent: 103 a Castelló (4.133 en total); 296 a Alacant (12.406 en total), i 308 a la província de València (20.918 en total). A més, s’ha reassignat un cas a la província de València, amb la qual cosa el nombre total de casos sense assignar ascendeix a 6.

D’altra banda, s’han donat 688 altes a pacients amb coronavirus, de manera que el total de persones curades des de l’inici de la pandèmia se situa en 38.870: 4.546 a Castelló, 12.511 a Alacant i 21.780 a València. A més, hi ha 33 altes no assignades.

D’aquesta manera, a hores d’ara hi ha actius 6.286 casos, fet que suposa un 13,44% de l’total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 463 persones ingressades: 60 a la província de Castelló, amb 8 pacients en UCI; 168 a la província d’Alacant, 33 d’ells a l’UCI; i 235 a la província de València, 31 d’ells en UCI.

D’altra banda, s’han registrat 8 morts per coronavirus des de l’última actualització, de manera que el total de defuncions és de 1.617 persones: 240 a la província de Castelló, 562 a la d’Alacant i 815 a la de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció de l’coronavirus ascendeix a 1.057.457, de les quals 908.115 han estat a través de PCR i 149.342 mitjançant test ràpid.

Actualització de la situació en residències

En l’actualitat hi ha algun cas positiu en 44 residències de majors (1 a la província de Castelló, 14 a la província d’Alacant i 29 a la província de València), 8 centres de persones amb diversitat funcional (0 a la província de Castelló, 2 a la d’Alacant i 6 a la de València) i 3 centres de menors (0 a la província de Castelló, 1 a la província d’Alacant i 2 a la província de València).

  • Residents nous positius: 0
  • Treballadors nous positius: 2
  • Residents morts: 0

Actualment, es troben sota vigilància activa de control sanitari juliol residències a la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 2 a la província d’Alacant i 5 a la província de València.

Actualització brots de coronavirus

Nous brots:

· València: 4 casos. origen social
· València: 3 casos. origen social
· Alacant: 6 casos. origen laboral
· Carlet: 3 casos. origen social
· Paterna: 4 casos. origen social
· Rocafort: 3 casos. origen social
· Elx: 3 casos. Origen àmbit educatiu
· Xàtiva: 5 casos. origen laboral
· Gata de Gorgos: 4 casos. origen social
· Castelló de la Plana: 3 casos. origen social
· Enguera: 5 casos. origen Social
· Castelló de la Plana: 5 casos. origen laboral
· Moixent: 4 casos. origen social
· Orpesa de Mar: 4 casos. origen social
· Castelló de la Plana: 5 casos. origen social
· València: 5 casos. origen social
· Paterna: 3 casos. Origen àmbit educatiu
· Castelló de la Plana: 5 casos. origen social
· Genovés: 5 casos. origen social
· Benicarló: 3 casos. origen social
· Castelló de la Plana: 4 casos. origen social
· Burjassot: 3 casos. origen laboral
· València: 3 casos. Origen àmbit educatiu
· Benidorm: 8 casos. origen social
· Vilallonga: 6 casos. origen social
· Onda: 6 casos. origen laboral
· Quart de Poblet: 3 casos. origen laboral
· Ibi: 3 casos. origen social
· Castelló de la Plana: 4 casos. origen social
· Castelló de la Plana: 3 casos. origen social
· Alboraia: 4 casos. origen social
· Castelló de la Plana: 16 casos. origen laboral

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*