Saül Gómez Soler ja és el nou director del CIM “L’Armònica” de Bunyol

Post també disponible en: Castellano

La Junta Directiva del CIM L”La Armònica” ha fet públic el nom de nou Director Artístico del Litre, després de la sessió extraordinària de la Junta Directiva celebrada el diumenge 20 de març.

Es tracta del director i compositor valencià Saül Gómez Soler, natural d’Ontinyent, Llicenciat en Percussió i Composició pel Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, llicenciat en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i que ha estudiat direcció de banda en la ISEB a Trento (Itàlia)

L’elecció del director s’ha produït després d’un procés que es va iniciar al novembre de 2020 amb la publicació d’una convocatòria oberta: després d’una selecció inicial basada en el currículum, l’experiència i el projecte artístic proposat pels candidats, han sigut 3 els directors finalistes que han optat a aquesta plaça, mitjançant la realització de sengles concerts com a directors convidats al llarg de l’any 2021. 

Respecte al cicle de concerts la Presidenta del Litre, Rosario Pardo ha destacat que: “Ha sigut un complet privilegi tindre l’oportunitat de conéixer i treballar amb professionals del nivell de Saül Gómez, Andrea Gasperin i Marcel Ortega. Qualsevol d’ells hauria sigut un gran director per al Litre com han demostrat en els seus respectius concerts al capdavant de la Banda. El meu reconeixement i admiració per tots ells també per participar en un procés selectiu en el qual a més han hagut d’enfrontar-se a les dificultats de la pandèmia amb plantilles dividides per les distàncies mínimes i molta incertesa. Això parla per si sol de la talla professional i humana de Saúl, de Marcel i d’Andrea”.

“Vull també expressar el meu agraïment als músics que han aconseguit tirar avant una programació de concerts molt exigent, en un moment molt complicat per la crisi sanitària i en una situació de provisionalitat permanent sense un director titular”. Finalment Rosario Pardo ha destacat que “entre tots hem aconseguit fer d’un any perdut, un any guanyat, i abordem aquesta nova etapa amb molta il·lusió i un gran projecte de la mà de Saül Gómez”.
Per al director, Saül Gomez Soler: “És un immens honor i un orgull enorme ser nomenat director titular d’aquesta històrica formació, que culmina la meua trajectòria de quasi dues dècades al capdavant de formacions bandísticas valencianes. El Litre és una de les referències mundials en l’àmbit bandístico i treballaré dia a dia per a poder estar a la seua altura i per a continuar fent gran la història d’aquesta societat”.
El primer acte oficial de Saül Gómez Soler com a nou director del Litre tindrà lloc el pròxim 14 d’abril en la desfilada de la processó de Dijous Sant i, a continuació, s’anunciarà el seu concert de presentació coincidint amb el tradicional Concert de Primavera de la temporada d’abonament del CIM L’Harmònica.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*