S’obre la convocatòria del concurs de cartells i del certamen de poesia de la XLVI Festa de la Verema de Xest

«La Pisá de la uva» es el arranque de la Fiestas de la Vendimia de Cheste.
«La Pisá de la uva» es el arranque de la Fiestas de la Vendimia de Cheste.

Post també disponible en: Castellano

«La Pisá de la uva» es el arranque de la Fiestas de la Vendimia de Cheste.
«La trepitja del raïm» és l’arrencada de la Festes de la Verema de Xest.

El proper mes d’octubre Xest celebrarà les festes de la Verema en honor a Sant Lluc Evangelista i, com en cada edició, s’han organitzat concursos de cartells, de poesia, de disfresses i de carrers engalanats.

Així, des de la regidoria de Festes ja s’han fet públiques les bases per les quals es regiran tots aquests concursos i s’ha obert la convocatòria del certamen de poesia i del concurs de cartells, fins el 3 i el 28 de juny, respectivament.

Certamen de poesia

La modalitat del certamen és poesia en castellà, amb temàtica lliure i amb un únic premi de 500 euros. Tal com s’especifica en les bases, podran participar autors i autores de totes les nacionalitats que no hagin obtingut el guardó en edicions anteriors.

L’extensió de les obres s’ha d’ajustar a un mínim de 50 versos i un màxim de 100. El termini de lliurament de treballs finalitzarà el 3 de juny de 2019 i s’hauran d’enviar per correu postal a l’Ajuntament de Xest, indicant en el sobre que el material correspon a la participació en el “Certamen Literari – XLVI Festa de la Verema”.

Concurs de cartells

Les persones interessades a participar en el concurs de cartells hauran de presentar les seves obres a l’Ajuntament abans del 28 de juny a les 14 hores. Els treballs s’han de presentar en mida DIN A3 (297 x 420 mm) en forma vertical i muntats sobre suport rígid de mida 40 x 50 cm, preparats per a exposició.

Podrà participar qualsevol persona o col·lectiu sense limitació d’edat o residència i totes les obres presentades s’exposaran al públic durant les Festes de la Verema 2019, en data i lloc encara per determinar. El guanyador o guanyadora rebrà un premi de 500 euros.

Carrers engalanats

El 9 d’octubre, coincidint amb l’acte de la trepitja del raïm, se celebrarà el concurs de carrers engalanats, en què veïns i veïnes que participin hauran de ornamentar els seus carrers. El jurat les visitarà aquest mateix dia i puntuarà l’originalitat, la qualitat ornamental, els materials utilitzats i el disseny.

Es lliuraran cinc premis; un primer premi dotat de 500 euros, un segon premi amb una dotació de 400 euros, un tercer premi de 300 euros; un quart premi de 200 euros i un cinquè de 100. A més, les bases contemplen un premi a la participació dotat de 200 euros per a un total de fins a cinc carrers participants. En cas que hi hagi més carrers participants, la dotació econòmica es repartirà entre les mateixes.

Les inscripcions estaran disponibles des del dia 23 de setembre fins al 4 d’octubre a les oficines de l’Ajuntament.

Concurs de disfresses

La festa de les disfresses és una de les més esperades per veïns i veïnes. Com és habitual, la inscripció al concurs podrà efectuar-se en el moment previ a la desfilada pels carrers de la localitat. El jurat valorarà l’originalitat, la qualitat artística, l’elaboració pròpia, el disseny i la posada en escena i s’atorgaran quatre premis: un primer premi de 400 euros, un segon de 300, un tercer de 200 i una cambra de 100.

Enllaç a les bases
Concurs de cartells:
http://www.cheste.es/sites/default/files/u15/20190506_resolucion_decreto_de_alcaldia_decreto_de_presidencia_resolucion_2019-0771_aprobacion_bases_concurso_de_carteles_2019.pdf
Certamen de poesia:
http://www.cheste.es/sites/default/files/u15/20190506_resolucion_decreto_de_alcaldia_decreto_de_presidencia_resolucion_2019-0769_aprobacion_bases_certamen_literario.pdf 
Concurs de carrers engalanats:
http://www.cheste.es/sites/default/files/u15/20190506_resolucion_decreto_de_alcaldia_decreto_de_presidencia_resolucion_2019-0746_aprobacion_bases_concurso_de_calles_engalanadas1.pdf
Concurs de disfresses:
http://www.cheste.es/sites/default/files/u15/20190506_resolucion_decreto_de_alcaldia_decreto_de_presidencia_resolucion_2019-0770_aprobacion_bases_concurso_de_disfraces_2019.pdf 

 

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*