Xest posarà en marxa un projecte d’exercici físic i salut pioner a la Comunitat Valenciana

El pleno del Ayuntamiento aprueba el proyecto “Viu Actiu Cheste”.
El pleno del Ayuntamiento aprueba el proyecto “Viu Actiu Cheste”.

Post també disponible en: Castellano

El pleno del Ayuntamiento aprueba el proyecto “Viu Actiu Cheste”.
El ple de l’Ajuntament aprova el projecte “Viu Actiu Xest”.

El ple de l’Ajuntament aprova el projecte “Viu Actiu Xest” i el conveni de col·laboració del consistori amb la Conselleria i l’empresa concessionària del departament de Salut de Manises per fer-ho

Ahir, dijous 16 de maig, el ple va aprovar per unanimitat la proposta presentada per la regidora de Sanitat de l’Ajuntament, Mª Ángeles Llorente, per posar en marxa el projecte “Viu Actiu Xest”, un programa de promoció, foment i pràctica de l’activitat física i exercici físic orientat a la salut des del Centre de salut d’Atenció Primària de Xest.

Tal com va explicar Llorente, per iniciar aquest projecte era necessària l’aprovació per part del ple d’un conveni de col·laboració entre la Generalitat, a través de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública, l’empresa concessionària del departament de salut de Manises i l’Ajuntament de Xest.

“Viu Actiu” es presenta com un servei d’assessorament i prescripció d’exercici físic individualitzat i supervisat per professionals de l’activitat física i de l’esport, en coordinació amb professionals sanitaris, que es realitzarà al Centre d’Atenció Primària de Xest i en instal·lacions municipals . “S’ha de determinar quines persones amb malalties cròniques són susceptibles de millorar si s’aplica cert tipus d’entrenament”, aclaria Llorente. “L’Ajuntament finançarà el projecte de forma experimental durant un any, des d’octubre de 2019 fins a juny de 2020; després, segons hagi anat el seu funcionament, la corporació municipal haurà de decidir si continua desenvolupant-se o no “.

El programa suposa una iniciativa pionera a la Comunitat Valenciana que persegueix l’objectiu de promocionar a tots els segments de la població una vida activa, saludable i hàbits d’activitat física i que aquelles que semblen malalties cròniques puguin millorar el seu estat a través de la pràctica de exercici físic. Així, “Viu Actiu” té una doble base de participació, que es manifesta en dues línies: una de prevenció i formació; a través de la consulta prèvia mitjançant estudi poblacional de necessitats de salut i el “mapeig d’actius de salut” al municipi; i una altra d’intervenció, amb una consulta contínua i multidisciplinar entre els i les professionals sanitaris i de l’esport que participaran en el projecte.

“En principi habilitarem com a espai al primer pis de la biblioteca municipal per a la realització del programa, ja que la majoria de persones que pateixen algun tipus de malaltia crònica poden tenir complicat desplaçar-se fins al poliesportiu municipal, situat als afores de la població”, explicava la regidora.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*