El ple de Xest aprova la cessió d’ús de la Casa de la Música a l’Associació Musical Banda “La Lira”

El pleno aprueba la cesión de uso de la Casa de la Música a la Asociación Musical Banda “La Lira”.
El pleno aprueba la cesión de uso de la Casa de la Música a la Asociación Musical Banda “La Lira”.

Post també disponible en: Castellano

El pleno aprueba la cesión de uso de la Casa de la Música a la Asociación Musical Banda “La Lira”.
El ple de Xest aprova la cessió d’ús de la Casa de la Música a l’Associació Musical Banda “La Lira”.

El ple de l’Ajuntament va aprovar ahir, 16 de maig, la cessió d’ús de la Casa de la Música per l’Associació Musical “La Lira” de Xest, amb els vots a favor de PSOE, Esquerra Unida i Compromís i l’abstenció del Partit Popular .

Tal com va explicar l’alcalde de Xest, la cessió s’ha fet a petició de la nova Junta Directiva de l’Associació Musical Banda “La Lira”, amb la previsió que les obres de la Casa de la Música arribaran a la seva fi a finals d’estiu i poc temps després, l’Associació podrà començar a fer ús de les instal·lacions.

“L’actual equip de govern ha apostat per transformar l’edifici de l’antiga Casa de la Cultura, situada al Carrer Antonio Machado, en una Casa de la Música. Les obres continuen a bon ritme i està previst que finalitzin al mes d’agost o setembre. Es cedeix l’ús de l’edifici, que segueix sent de propietat municipal, per a fins musicals i educatius en línia amb els objectius i valors de l’Associació Musical Banda “La Lira”. Per part de l’Ajuntament, es mantindrà el contingent i s’assumiran les despeses de sistemes de seguretat, mentre que l’Associació Musical es farà càrrec de les despeses corrents, assegurances i reparacions menors. Volem així, mostrar el nostre compromís amb una de les associacions més longeves de Xest i que més impacte educatiu té a la localitat “, informava Morell.

Així, queda oficialment cedit l’ús de la Casa de la Música amb l’objectiu que es converteixi en el lloc en el qual músics i músiques desenvolupin el seu dia a dia i es formin musicalment. L’edifici s’ha dissenyat perquè s’adapti a les necessitats de l’associació, atenent a les propostes i demandes de la societat musical. “Des de l’equip de govern hem donat suport amb fons públics a una de les associacions culturals més importants de la població per nombre de socis, assegurant-nos que la Casa de la Música fos un fet, un projecte segur. Hem volgut mostrar així el nostre suport a una associació que porta molts anys treballant al servei de la població i que es mereix, igual que Xest, un edifici digne que estigui a l’altura “, va transmetre la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente.

Per la seva banda, la regidora Carmen Delgado, va afegir: “Sempre hem tractat d’igualar a totes les associacions que desenvolupen una activitat principal en el municipi perquè la seva acció reverteix en el poble i en els chestanos i chestanas. En aquest cas, l’Associació Musical Banda “La Lira”, a més de comptar amb una llarga trajectòria, transmet valors com la cultura, la música, l’educació i el treball en equip “.

El portaveu del Partit Popular, Francisco Fortea, va justificar l’abstenció en la votació per part del seu grup manifestant no haver pogut participar en les decisions relacionades amb la Casa de la Música. “Donem suport a la construcció de la Casa de la Música, però ens anem a abstenir perquè es formen projectes i convenis sense la nostra participació; a més de que considerem aquest punt del ple electoralista “. En resposta, des de l’equip de govern van reiterar que la redacció del document de cessió respon a la petició de l’associació musical que aquest es realitzés abans de les eleccions. “Amb el que en absolut és electoralista”, han afirmat.

“De cap manera és un tema electoral, ha estat una petició de l’associació”, subratllava el portaveu de Compromís, José Vicente Guijarro. “Electoral va ser el que va fer el PP a l’abril de 2011, 30 dies abans de les eleccions d’aquest any, quan va signar un document sent jo president de l’associació musical, on ja es contemplava una cessió de la llavors ‘casa de la cultura’ per a ús i gaudi de la banda. Es va signar un document que sabien que no anaven a complir i així va ser, perquè van seguir quatre anys al govern i ni es van acordar d’ell “.

Llorente ha recordat que l’actual equip de govern va prendre la decisió al principi de la legislatura de finançar la construcció de la Casa de la Música amb fons públics. “I ara s’està fent una cessió del seu ús per a l’associació musical; amb el que és un edifici de propietat pública que utilitzarà l’associació musical mentre continuï amb els seus fins educatius i musicals. No obstant això, el que el Partit Popular volia en el seu dia era que fos l’associació la qual financés l’edifici, endeutant-se per construir-lo i que l’Ajuntament donara un edifici municipal, cosa que era irregular “, apuntava.

“Davant la proximitat de la finalització de les obres de la Casa de la Música i tenint en compte les despeses que estem tenint per part de l’Associació en vistes del trasllat dels músics i músiques al nou edifici, hem pensat que era responsable i part del nostre compromís amb els socis i sòcies demanar la cessió oficial de la Casa de la Música abans del final de la legislatura “, ha manifestat en finalitzar la sessió plenària el president de la nova Junta Directiva de l’associació musical, Gerardo Pérez; qui també va destacar la implicació amb l’associació musical per part de tota corporació municipal. “Volem agrair a tots els partits polítics la seva participació i suport durant aquests anys”.
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*