Suspenen les classes de forma indefinida en tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana a partir de dilluns

Post també disponible en: Castellano

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha informat que se suspèn “tota l’activitat docent, tant en educació primària, secundària i formació professional com també en l’ensenyament universitari” a la Comunitat Valenciana a partir de dilluns, 16 de març.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ha determinat, com a conseqüència de la situació i evolució de l’coronavirus, la suspensió temporal de l’activitat educativa presencial a tots els centres, etapes, cicles, graus, cursos i nivells d’ensenyament de la Comunitat Valenciana .

La Taula Interdepartamental per a la prevenció i actuació davant de l’coronavirus s’ha reunit a la tarda d’aquest dijous per abordar les mesures que prendrà el Consell en l’àmbit educatiu i formatiu per frenar l’avanç de l’COVID-19.

Segons ha explicat als mitjans de comunicació, Puig ha afirmat que amb aquesta decisió es pretén “fer el màxim esforç possible per posar fi a aquesta situació tan complicada”.

Així mateix, el president ha indicat que, durant la reunió, també s’han iniciat treballs per a altres possibles mesures, que la Mesa adoptarà en la reunió de divendres, després del Ple de Consell.

Instruccions d’Educació de la Generalitat

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha destacat que la suspensió temporal de l’activitat acadèmica “no ha estat una decisió fàcil, però l’evolució dels esdeveniments ha fet totalment necessari adoptar una mesura d’aquestes dimensions”.

Així mateix, ha assenyalat el “permanent contacte” de la Conselleria amb els titulars d’Educació d’altres comunitats autònomes més afectades, com Madrid i el País Basc, i amb el Ministeri d’Educació i Formació Professional, per tal d ‘ “estar plenament coordinats” i “prendre les accions amb cohesió i coherència en el conjunt de l’Estat”.

Davant d’aquesta situació i per tal de mantenir un acompanyament educatiu a l’alumnat el més normalitzat possible mentre es mantingui aquesta suspensió temporal de l’activitat educativa presencial, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha dictat unes instruccions que hauran de seguir tots els centres educatius no universitaris sostinguts amb fons públics.

La suspensió de l’activitat educativa presencial serà aplicable a partir de dilluns 16 de març, i es mantindrà mentre estigui en vigor aquesta suspensió de les activitats docents fins a nova ordre.

El personal docent, no docent, d’administració i serveis així com qualsevol altre que presta serveis en els centres educatius públics i concertats assistirà, amb caràcter general, als centres educatius.

A més, la direcció de centre podrà promoure els sistemes de treball a distància o semipresencial quan aquests garanteixin la continuïtat i seguiment de les activitats educatives previstes en aquesta resolució.

La direcció dels centres, amb la col·laboració del conjunt de l’professorat, coordinarà la planificació de la programació lectiva durant el període de no assistència al centre i establir, si cal, el calendari de les reunions necessàries per garantir la coherència de la resposta educativa donada pel centre en relació als diferents nivells i ensenyaments oferts.

Universitats

Per la seva banda, la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha confirmat que se suspèn també l’activitat docent a les universitats públiques i privades de la Comunitat Valenciana i Centres Superiors d’Ensenyaments Artístics, una decisió que “es ha pres, a l’igual que en els centres educatius, per prevenir aquest possible contagi i contenir la situació “.

En aquest sentit, Pascual ha indicat que ha mantingut contacte “contínuament amb els rectors de les universitats” i ha indicat que els centres universitaris “facilitaran els mitjans necessaris perquè la docència pugui seguir impartint de forma virtual, sense que sigui necessària la presència física dels alumnes per prevenir aquest contacte als campus “.

“Autotest” per resoldre dubtes

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha actualitzat les dades dels pacients en la Comunitat i ha informat que el telèfon d’informació 900.300.555 ha rebut ja més de 11.100 trucades.

A més, com a novetat, ha destacat que s’ha habilitat un autotest a la pàgina web de la Conselleria perquè totes les persones que tinguin dubtes comprovin si presenten simptomatologia compatible amb el virus i s’informin dels passos a seguir.

Aquesta eina pretén alleugerir el flux de trucades a telèfon d’informació i, segons ha especificat la consellera també ofereix “informació addicional per als pacients que ja estan aïllats a casa i ha rebut ja 60.000 visites des d’aquesta vesprada”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*