Teatre, xerrades, tallers i manifestacions centren l’atenció a Buñol amb motiu del Dia Internacional de la Dona

Post també disponible en: Castellano

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Buñol, junt amb col·legis, entitats, i associacions han treballat conjuntament per a organitzar un ampli programa reivindicatiu en pro de la igualtat de gènere

L’Ajuntament de Bunyol, a través de la seua Regidoria d’Igualtat, ha confeccionat un fullet que resumeix àmpliament la gran quantitat d’actes, xarrades, homenatges, activitats, tallers, obres de teatre i manifestacions que es van a dur a terme a la localitat durant tota aquesta setmana i propers dies. En l’elaboració d’aquest programa intervenen un gran nombre d’associacions i entitats com l’Associació d’Ames de Casa, l’Associació Alleta de el Centre de Salut, el Moviment Democràtic de Dones, Mans Unides, Calandra, Bunyol Actua i Biblioteca Pública Municipal. A això s’afegeixen els centres educatius, CEIP Sant Lluís, CEIP Cervantes, IES Foia de Bunyol i Escola d’Adults EPA.
Hui dimecres, organitzat per les Ames de Casa de la localitat a les 17h, hi haurà una xarrada informativa sobre herboristeria farmacèutica: Remeis naturals, solucions sanes. La xarrada comptarà amb les ponències de Miguel Torres, farmacèutic titular, i Mª Ángeles Alcalá, Farmacèutica adjunta. Demà dijous aquesta associació organitza a les 17h, recital de poesia dedicada a la dona. El divendres 6 de març, menjar en Venda Pilar. I el dissabte 7 de març visita a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Totes les activitats poden conèixer-se a través del tríptic que ha repartit l’Ajuntament en les associacions i entitats col·laboradores, a més de repartir-pels domicilis a partir de demà. Aquí es pot veure el petit homenatge que se li ret a algunes de les dones més destacades en diversos àmbits de la vida, com Ana Criado Zahonero (directora creativa i dissenyadora de títols de crèdit per a cinema i televisió), Jessica Furriol Palmer (biòloga investigadora en el grup d’Investigació Renal a la Universitat de Bergen -Noruega-), Carmen Mas Arocas (directora titular i artística de l’Orquestra Filharmònica Martín i Soler de València), Silvia Sáez Espert (escriptora de la novel·la “la filla de les estrelles” ), Daniela Furriol Galarza (guanyadora de 9 medalles de campionats d’Espanya: 4 Ors, 4 Bronzes i 1 Plata) i Carmen Zanón Zanón (pintora i professora de pintura a l’oli).

A l’inici de l’fullet informatiu Tania Carrascosa, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Bunyol, clama la igualtat de gènere i que en aquests anys de legislatura que té per davant lluitarà perquè aquesta xacra “algun dia formi part d’una trista història”. Finalitza el seu discurs de benvinguda: “Tens el poder de fer de la teva vida el millor lloc per a tu”.

L’edil ha manifestat que tot i que en els últims anys s’han aconseguit importants èxits reivindicatius, encara queda molt per fer, i “per això des de l’Ajuntament de Bunyol intentarem continuar sent un referent en igualtat, com ho portem sent en els últims anys, i que dia a dia treballem en oferir una lluita i un suport a totes les dones i associacions que sol·liciten la nostra ajuda”. També va animar a la participació de diumenge que ve a la manifestació a València a la qual no ha de faltar ningú.

Carrascosa va agrair tota la feina que des dels col·legis, associacions i entitats locals han realitzat per confeccionar un ampli programa d’activitats i així posar de manifest que aquesta lluita és de tots i que a Bunyol es treballa conjuntament per la igualtat de gènere des de tots els àmbits .

Entre els nombrosos actes que es duran a terme a la localitat en els pròxims dies figura esdeveniments nous com el que portaran a terme les mares i els seus nadons de taller de lactància de l’CS Bunyol el proper dimecres 11 de març a les 18.30ha la Plaça març 5 anomenat Flash Move: Portea BailND. També, a través de Manos Unidas comarcal Foia de Bunyol, organitza aquest divendres a les 18.30ha la Casa Parroquial a les 18.30h una xarrada anomenada “Només amb les teves mans”, a càrrec de la llevadora de el Centre de Salut, Pilar Sánchez Collado. A això s’uneixen dues obres de teatre, una aquest divendres a la Sala El Mercat, anomenada “Shhhhh” de Marian Villaescusa, on la mateixa directora relata les seves vivències com a malalta de càncer. La peça retrata amb frescor, desimboltura i quotidianitat la malaltia que va travessar la seua autora. I el dijous 12, una altra obra al Palau de la Música, anomenada “Amigues”, a càrrec de la companyia Tramant Teatres. Una altra gran obra, però de dansa, serà la de diumenge 22 de març a les 19.30h al Teatre Montecarlo, on la companyia de Dansa Losdedae presenta “Juana”, amb Aitana Sánchez Gijón. I una de les iniciatives que porta realitzant alguns anys continua. El Moviment Democràtic de Dones plantarà la seua falla al Hall de la Biblioteca Pública Municipal. Aquest any amb el tema de l’Emergència Climàtica.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*