Terra Boval comptarà amb més de 200 km de ciclorrutas senyalitzades

Camino de la Sevilluela

Post també disponible en: Castellano

El Pla de Ciclovías de Terra Boval contempla la senyalització de quinze trams que comunicaran diferents nuclis de població comarcal, en les quals s’integraran altres rutes de cicloturisme ja existents.

Terra Boval comptarà amb més de 200 km de ciclovías senyalitzades per a articular el territori i fomentar una nova forma de desplaçament entre els diferents nuclis de població i recursos turístics existents. L’objectiu és impulsar el producte turístic de Terra Boval millorant la qualitat de vida dels residents i protegint els valors paisatgístics, naturals i culturals.

El Pla de Ciclovías de Terra Boval és una de les actuacions desenvolupades en el marc del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí (PSTD) de la Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi, finançat amb els fons de recuperació NextGenerationEU, en l’eix 1 relatiu a la transició verda.

El contracte s’ha adjudicat a l’empresa Senyalització i Equipaments per a Entorns Naturals, S.L. per un valor de 114.000 euros a executar en 6 mesos.

El Pla de Ciclovías de Terra Boval 

Aquesta nova xarxa de ciclorrutas comptarà amb un total de quinze trams que comuniquen diferents nuclis de població comarcal, en concret les capçaleres municipals i algunes dels seus llogarets, en els quals s’integraran a més altres rutes senyalitzades ja existents de cicloturisme: es tracta d’una xarxa de 144,80 km, en els quals s’integraran l’actual ciclorruta “Venta del Moro i llogarets” (amb 49,64 km), a més de les vies CR 393 i CR 393.1 de la Xarxa d’Itineraris No Motoritzats (XINM) entre la població Requena i dues de les seues pedanies, Sant Antoni i El Rebollar (amb 23 km més). 
En aquest sentit, al costat dels elements físics de senyalització s’inclouran a més elements digitals com el desenvolupament de rutes descarregables per a seguir la ruta còmodament des d’un GPS o aplicació de telèfon intel·ligent, amb informació sobre punts d’interés turístic situats a menys de cent metres a cada costat del traçat. 

Pla de Sostenibilitat Turística en Destí Terra Boval 

El Pla de Sostenibilitat Turística en Destí (PSTD) va nàixer en el marc del Pla Territorial de Sostenibilitat Turística de la Comunitat Valenciana a través de la convocatòria extraordinària 2021, i amb càrrec al fons Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea.
Terra Boval, on el bosc abraça a la vinya, és la marca turística de la Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi que ofereix al turista una experiència completa basada en enoturismo, turisme actiu i de naturalesa, gastronomia, patrimoni i astroturismo posant en valor els recursos de la comarca integrada per Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Xera, Fuenterrobles, Requena, Sinarques, Utiel, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel i 37 llogarets.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*