El Consell i l’Ajuntament de Requena mantenen les precaucions pel fum de l’incendi de Sant Antoni

Post també disponible en: Castellano

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori així com la Conselleria de Sanitat i l’Ajuntament de Requena mantenen les precaucions pel fum de l’incendi declarat dies arrere en Sant Antoni. Equips especialitzats continuen avaluant la qualitat de l’aire davant la situació actual de l’incendi per al qual la Conselleria ha activat el Pla d’Emergència Territorial en situació 0.

Des de les institucions es comunicarà qualsevol actualització que es produïsca, mentrestant, es recomana seguir les recomanacions que emeten des de les diferents conselleries.

Des de l’Ajuntament de Requena agraeixen la col·laboració i comprensió dels habitants de la zona afectada: «Reduir tota activitat a l’aire lliure i considerar realitzar les activitats a l’interior o posposar-les per a quan la qualitat de l’aire siga bona o raonablement bona», així com la de «utilitzar la protecció adequada per als treballs que hagen de ser realitzats a l’aire lliure». Mesures preses a conseqüència «de l’incendi declarat en la vesprada del 15 d’abril de 2024 en la planta de tractament de residus de Sant Antoni de Requena, i atesa la naturalesa dels materials emmagatzemats i les condicions meteorològiques», tal com han fet constar des de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori».

Unes recomanacions realitzades «per a les zones residencials pròximes d’acord amb el que s’estableix en el pla marc d’acció a curt termini aprovat per la Conferència Sectorial de Medi Ambient, en la seua reunió de 9 juliol de 2021, i incorporat a la normativa estatal mitjançant el Reial decret 34/2023».  

Quant als grups de risc (xiquets i persones majors) i persones sensibles (per exemple, amb afeccions respiratòries), la recomanació consisteix a «evitar l’estada prolongada a l’aire lliure; seguir el pla de tractament mèdic meticulosament, si és el cas; i acudir a un servei d’urgències si l’estat de salut empitjora».

El fum pot afectar els ulls, irritar el sistema respiratori i agreujar malalties cardíaques i pulmonars, així com augmentar els trastorns depressius, per la qual cosa es traslladen les següents recomanacions:

  • Limitar l’exposició al fum: romandre el major temps possible en ambients interiors, mantenint l’aire interior tan net com siga possible.
  • Reduir l’activitat física tant en exteriors com en interiors.
  • En cas de patir malalties cardiorespiratòries, és recomanable posar-se en contacte amb el seu centre de salut si els seus símptomes empitjoren.
  • S’informa que les màscares quirúrgiques i l’ús de mocadors no són una protecció segura contra el fum.
  • Per a l’adequada protecció respiratòria enfront de les partícules generades per l’incendi, es recomana l’ús de màscares tipus FFP2.
  • Es poden consultar les dades de qualitat d’aire en la Comunitat Valenciana a través de l’app GVAire i en https://ica.miteco.es/

Davant qualsevol dubte o consulta, poden CONTACTAR AMB LA SECCIÓ DE SANITAT AMBIENTAL del Centre de Salut Pública d’Utiel, a través de les següents vies de comunicació: e-mail: sambiental _utiel@gva.es. Telèfons: 962 16 92 82

Totes aquestes recomanacions haurien de ser «observades mentre es perceba l’olor a la combustió procedent de l’incendi. Una vegada finalitzat l’episodi, les tasques de neteja en terrasses i balcons particulars haurien de dur-se a terme preferentment mitjançant l’ús d’aspiradors enfront de graneres per a evitar la resuspensió del material depositat», afigen des de la Conselleria de Medi Ambient.

Des de l’Ajuntament afigen que aquestes directrius donades pel Consell «han sigut complementades amb les accions preses pel consistori, i es mantindran vigents fins que es desactive el Pla d’Emergències Territorial». 

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*