Torna el mercat ambulant solidari a Xest

Post també disponible en: Castellano

Divendres passat, 27 de maig, la plaça Doctor Cajal va ser una vegada més, després de l’aturada de la pandèmia, l’escenari per a la celebració del mercat ambulant solidari que organitza la regidoria d’Educació amb la implicació dels centres educatius de Xest.
A primera hora del matí els col·legis van muntar els seus llocs de venda amb artesania realitzada per l’alumnat i el professorat i objectes propis en desús. La col·laboració en la iniciativa va ser molt alta i sobre les 12.30 del matí ja estava venut quasi tot, aconseguint una recaptació de 1.405 euros, que en aquesta ocasió s’ha destinat a Càritas Xest.

L’alumnat del CEIP Vicente Blasco Ibáñez va oferir les arracades i polseres que no van poder vendre a causa de la pandèmia i, a més, van sumar dos tallers, un de cort i confecció de moneders medievals i un altre de creació de sotagot amb tessel·les reutilitzades, que van tindre molt d’èxit. Per part seua, el CEIP Ana Lluch va vendre diferents objectes realitzats artesanalment per tot l’alumnat del centre, entre els quals destacaven curiosos clauers i originals pinces decorades. El CEIP Francisco Giner dels Rius i el col·legi San José de la Muntanya van optar per portar joguets, pel·lícules i altres materials propis per a donar-los una segona vida.


“La represa del mercat ambulant solidari ha sigut un èxit de participació i els treballs que han presentat els xiquets i xiquetes, una meravella”, apuntava la regidora d’Educació, Mª Ángeles Llorente. “L’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar la solidaritat en els més xicotets amb aquelles causes que creiem que són importants; Càritas fa una gran labor i per això els centres han decidit destinar-los la recaptació enguany”.


En finalitzar el matí, part de l’alumnat participant va fer lliurament de les guardioles amb el recaptat als i les representants de Càritas.
“Tots els donatius que rebem els destinem únicament a comprar menjar no perible i béns de primera necessitat per a les prop de 50 famílies que recorren totes les setmanes a nosaltres. Ara, amb la pujada dels preus, els diners ens condeix molt menys i hem de renunciar a comprar productes més cars, com l’oli, i optar per uns altres més econòmics, com els ous”, explicava Juan Aragó, des de l’ONG Càritas. “Un altre problema amb el qual ens trobem és la falta d’implicació en l’organització de gent més jove; veiem que amb nosaltres això s’acaba i no volem que siga així”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*