Tot a punt a Xest per al curs escolar

Post també disponible en: Castellano

Les regidories d’Educació, Servicis i Parcs i Jardins s’han coordinat per a donar resposta a les necessitats dels centres educatius públics de Cheste i als requeriments dels plans de contingència abans de l’inici de curs

Durant l’última quinzena d’agost, des de les regidories d’Educació, Serveis i Parcs i Jardins, s’han realitzat tasques d’adequació i reparació dels centres d’educació infantil i primària públics de la localitat, amb la finalitat de dur a terme la posada a punt necessària per començar el curs en les millors condicions.

La brigada ha treballat intensament per netejar exhaustivament totes les instal·lacions, desinfectar zones comunes i arreglar desperfectes. A més, els operatius han desenvolupat tasques de lampisteria, pintura i obra i s’han instal·lat senyalístiques per complir amb els plans de contingència de cada centre. D’altra banda, s’han podat els arbres dels col·legis, realitzant en alguns casos poda en alçada, i s’han netejat les zones enjardinades.

“Hem mantingut una coordinació permanent per garantir la posada a punt dels centres educatius abans que s’iniciés el curs per garantir les mesures higienicosanitàries que es requerien”, han coincidit a destacar Mª Ángeles Llorente, José Vicente Guijarro i David Pujals, regidors responsables de les àrees d’Educació, Serveis i Parcs i Jardins, respectivament.

Reparacions

Entre altres actuacions, en el CEIP Ana Lluch s’ha tirat un barandat, s’han arreglat els taulells i s’han reparat els patis; en el CEIP Vicente Blasco Ibáñez s’ha condicionat la zona de l’hort per a disposar d’una zona d’ombra en els moments d’entrades i eixides del centre i en el CEIP Francisco Giner dels Rius s’han reparat taulellets i persianes i s’han reinstal·lat els calefactors que s’havien soltat de la paret.

A més de la neteja i desinfecció general, en tots els centres s’han revisat les persianes i s’han arreglat les que estaven trencades; s’ha procedit igual amb penjadors, radiadors i rajoles solts. De la mateixa manera, s’ha intervingut en els lavabos que tenien aixetes en mal estat o pèrdues d’aigua en vàters o lavabos.

Servei de neteja

Mitjançant el Pla Reactiva Xest de mesures per afrontar els efectes de la pandèmia COVID-19 a la població, l’Ajuntament ha contractat tres netejadores que treballaran en cada centre públic durant la jornada lectiva, de manera que es reforça el servei de neteja habitual dels centres educatius, que fins al moment executava el seu treball quan les aules estaven lliures d’alumnat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*