Turís commemora 50 anys de bou en corda

Post també disponible en: Castellano

Amb la presència de l’Alcalde, Eugenio Fortaña, i la Corporació Municipal, així com gran part de les reines de les festes que ha tingut Turís, es va celebrar l’acte commemoratiu del 50é aniversari de la celebració del bou en corda a la localitat. Una efemèride que coincideix en el temps amb l’existència de la figura de la Reina de les Festes i amb el 10é aniversari de l’Associació Bou en Corda de Turís, organitzadora de l’acte junt amb l’ajuntament.

Tota esta història recorre estos dies les parets del Teatre Ideal a través d’una completa mostra fotogràfica que ens acosta el festeig des dels seus inicis. Unes instantànies que no deixen ningú indiferent i que es completen amb cordes, badanes i elements taurins de totes les èpoques.

I en una part destacada de l’exposició també estan presents les reines de les festes que ha tingut Turís des de 1972.

En el transcurs de l’acte es va presentar el projecte Arrels, preparat amb molta cura per l’Associació Bou en Corda i que va emocionar al públic assistent.

Les intervencions de Javier Tarín, President de la Federació Espanyola del Bou en Corda; Germán Zaragozà, president de la Federació de Penyes de Bous al Carrer; i de Santi Albiol, president de l’Agrupació de Penyes de les Terres de l’Ebre, van posar de manifest la unió del món taurí per conservar i potenciar estes tradicions.

L’acte va concloure amb les paraules de suport de l’alcalde de Turís, Eugenio Fortaña, i amb una afectuosa dedicatòria a les regines que ha tingut Turís des de 1972, a les quals emplaçà a un acte commemoratiu que tindrà lloc este estiu.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*