Turís obri la Porta Santa per a l’Any Jubilar de San Francisco de Borja

Post també disponible en: Castellano

En una celebració presidida per monsenyor Salinas i davant la presència de sacerdots, autoritats, i representants del món religiós, social, cultural turisano i valencià

Diumenge passat 17 d’octubre la Parròquia de la Nativitat de La nostra Senyora de Turís es vestia de gala. Al voltant d’un miler de fidels, tots amb la deguda màscara i les degudes normes de seguretat, es disposaven a celebrar la solemne obertura de la Porta Santa per al present Any Jubilar de sant Francesc de Borja.

A les 19h donava principi la celebració presidida pel bisbe auxiliar de València, monsenyor Javier Salinas Viñals, al costat d’ell concelebraven al voltant d’una vintena de sacerdots, entre ells el rector de Turís Paco Llorens, el vicari episcopal de la zona Agustín Alcayde, l’arxipreste Javier Costa, l’abat de Gandia Ángel Saneugenio, el pare guardià del Monestir de Sant Esperit de Gilet, el pare franciscà Fernando Hueso, que a més és fill de la localitat, el delegat episcopal per a la pastoral del turisme, Gustavo Riveiro, o el rector de la parròquia sant Francesc de Borja de València i impulsor i promotor d’aquest any jubilar, Pedro Miret.

S’iniciava la processó des de l’ermita dels sants patrons de Turis cantant les lletanies, fins a arribar al temple parroquial. Allí el bisbe Salinas procedia amb el ritu establit a obrir la Porta Santa, les campanes, les salves d’ordenança i els aplaudiments manifestaven l’emoció del poble congregat per a viure una fita històrica en la localitat turisana.

Posteriorment continuava la celebració eucarística en la qual monsenyor Javier Salinas, va convidar als fidels en la seua homilia, “a posar com a bandera a sant Francesc de Borja, model de cristià i de santedat.” En la col·lecta s’exposava que tot el recollit per l’Any Jubilar s’entregarà a l’associació Jezrael, que dirigeix el sacerdot Miguel Fons i fill de Turís. Associació que treballa en favor dels homes i dones que ixen de la presó i manquen dels recursos i de les oportunitats necessàries. Aquest serà el projecte que la Parròquia de la Nativitat, a través de la seua Caritas Parroquial ha volgut promoure com a signe caritatiu de l’Any Jubilar.

Finalitzada la Santa Missa s’entonava l’himne a sant Francesc de Borja, el qual al seu terme va fer brollar d’emoció diversos vives i vítores al Sant Baró de Turís.

És el primer any sant que celebra la localitat i que viu la Parròquia al llarg de la seua història. Des de la Parròquia ja tenen preparada l’acolliment per als pelegrins i diverses celebracions durant aquest any Sant. Tot això s’informarà amb detall al seu degut temps.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*