Un concert simfònic i un recital líric protagonitzen el cap de setmana en el cicle Música a la primavera 2023 de Xest

Post també disponible en: Castellano

El passat cap de setmana, el teatre Liceu va acollir dues actuacions emmarcades en el cicle Música a la primavera que organitza la Regidoria de Cultura. El dissabte, 20 de maig, la Banda juvenil de l’Associació Musical La Lira de Xest va oferir un concert simfònic i el diumenge, 21 de maig, Montserrat Martí, filla de la llegendària soprano Montserrat Caballé, va presentar el seu recital d’òpera i sarsuela al costat del baríton Luis Santana.

Concert simfònic
El dissabte, la Banda Juvenil va oferir una actuació, sota la batuta de Gustavo López Aceituno, amb un repertori de coneguts temes que van captivar al públic assistent. “Hui estava previst un intercanvi de bandes juvenils, en teoria anava a ser ací Vilamarxant, però fa uns dies ens van comunicar que no podien acudir, així que la nostra banda juvenil haurà d’actuar sola; té molt valor que hagen decidit fer aquest concert malgrat tot”, explicava la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente, durant la presentació del concert. “Al llarg de la seua trajectòria la Banda Juvenil ha oferit concerts per diferents poblacions de la Comunitat Valenciana i del territori nacional, i participen activament de la cultura de la localitat; són valents, atrevits i molt treballadors. Gràcies de cor a l’Associació Musical La Lira, pel vostre treball i el vostre temps”. 

Després de les paraules de la regidora va començar el concert, en el qual la banda juvenil va interpretar Amparito Roca, de Jaime Teixidor Dalmau; Francisco Bravo, de Manuel Carrascosa García; Festa a Benidorm, de Rafael Doménech Pardo; Chimo, marxa mora, de José María Ferrero Pastor; La morenica, de Manuel Carrascosa García; Al costat del pont de la penya, de la Cançó de l’oblit, de José Serrano; i Oregon, de Jacob de Haan.

Recital
El diumenge, amb les localitats pràcticament completes, el teatre Liceu va ser escenari del recital oferit per Montserrat Martí i Luis Santana, acompanyats pel pianista Víctor Carbajo.
“Hui gaudirem d’un concert excepcional que segurament recordarem durant molt de temps”, anunciava Llorente. “El currículum dels tres artistes és impressionant i d’una qualitat suprema”. 

El programa comptava amb una selecció de fragments d’òpera i sarsuela de diversos compositors, on no van faltar peces de Rossini, Verdi, Donizetti, Falla, Mozart o Serrano. Els cantants, a més, es van mostrar pròxims al públic, introduint cadascuna de les seues intervencions musicals i mostrant la seua gratitud per estar actuant a Xest. En un moment, fins i tot, van animar a les persones assistents a acompanyar-los en l’execució de l’Ànima de Déu – Canción Hongaresa, de J. Serrano, i Santana no va dubtar a modificar la lletra Granada, d’Agustín Lara, per a obrir-la amb el topònim chestano.

El concert va arrancar l’ovació del públic, que es va posar en peus en diverses ocasions. Aquest èxit del recital va convéncer als cantants i al pianista d’oferir diversos bises.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*