Una proposta de teatre vertical posa el fermall d’or a les Festes de Juliol 2021 a Xest

Post també disponible en: Castellano

L’última actuació del festival Xest Inusual 2021 va tancar ahir, diumenge 25 de juliol, la programació de les Festes de Juliol, després de tres caps de setmana en el qual les arts escèniques han sigut les protagonistes.

“En totes les actuacions hi ha hagut molta afluència de públic i des de la regidoria de Festes estem molt contents amb aquest bon acolliment dels esdeveniments que hem preparat. A més hi ha hagut actuacions innovadores, com la proposta de teatre vertical que ha posat fi als actes, ja que mai s’havia fet una cosa així a Cheste i a la gent li ha encantat”, ha afirmat el regidor Raúl Mota. “Per a les pròximes festes d’estiu tenim previst continuar programant en aquesta línia, hi haja Covid o no, i per descomptat, el festival Cheste Inusual d’art en espais singulars seguirà en 2022 i ampliarem espais i propostes”.

Teatre experimental i actuacions a l’aire lliure

El divendres, les activitats començava amb la preestrena del muntatge de teatre experimental Taxidèrmia, a càrrec del Col·lectiu Fracassades i Teatre dels Brolladors, dins del programa del festival Cheste Inusual. Manuel Puchades i Sol Barrat van donar vida a uns personatges que plantejaven una reflexió en to tragicòmic sobre la manipulació dels mitjans de comunicació de masses, de la canviant societat actual i de l’amenaça d’un incipient feixisme. La peça, dirigida per Ximo Flores, s’estrenarà en el festival Russafa Escènica el mes vinent de setembre, a la Sala Off de València.

Després de l’aperitiu teatral va començar l’esdeveniment “A la lluna de juliol”, amb actuacions en directe en diferents punts de la localitat. Concretament es van realitzar monòlegs als carrers Pérez Galdós i Séquia, i concerts en acústic en l’avinguda Castella, carrer Pelayo i carretera Llíria.

Tribut a Mecano

El dissabte a la nit la plaça II República va acollir l’actuació Descans dominical, un tribut Mecano que va fer un recorregut pels temes de la famosa banda de pop espanyol que va triomfar en els anys 80 i 90.

Tancament del festival Cheste Inusual i fi de festes

La programació va acabar amb l’espectacle aeri Res, a càrrec de Ferrer & Weidmann. La façana de la biblioteca municipal va servir de suport per a portar a escena una proposta multidisciplinària que combinava teatre i dansa vertical, ombres i audiovisuals, i que va captivar al públic des del primer minut. 

L’espectacle presentava la història d’una dona que va haver de fugir del seu país per a sobreviure, anomenada Res Voskova. Mentre avançava la peça, el personatge de Res va donar visibilitat als conflictes silenciats i al trauma de les persones refugiades i dels i les immigrants per la guerra, narrant la seua experiència en primera persona.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*