Unanimitat en el plenari de Bunyol per a rebutjar la planta d’energia solar prevista en la zona de Farrajón

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Bunyol va celebrar el ple ordinari corresponent al mes de juny.
En el mateix es van aprovar per unanimitat les festivitats locals de 2022, que com és tradició, seran els dies de la Tomatina i la Festivitat de Sant Lluís el mes d’agost.
A més es va aprovar la redacció del Pla d’Emergència Nuclear per unanimitat, per a complir amb la legislació.
Després de la dació de comptes dels decrets d’alcaldia, Sandra Corachán, regidora d’Igualtat a l’Ajuntament de Bunyol, va llegir el manifest del Dia Internacional de l’Orgull LGTB+, amb motiu del qual la façana del consistori llueix la bandera d’aquest col·lectiu. 

Precs i preguntes

L’edil de IAB, José Luis Carrascosa, va preguntar per la neteja de la zona del barranc sota el Pont de la Venda, al que el Govern va prendre nota.
També va preguntar per les gestions després d’aprovar el plenari fa un mes oposar-se a la implantació d’una planta fotovoltaica en Farrajón de l’empresa Renovalia.


L’edil Rafa Pérez va explicar que s’han mantingut una reunió amb membres de la plataforma, on se’ls va exposar la situació i , van aclarir uns dubtes. També va haver-hi una reunió amb l’empresa promotora on se’ls va exposar la moció aprovada en ple i que no es veia amb bons ulls que s’instal·laren. L’empresa va assegurar que tenien els seus drets.
L’associació va fer una petició per a convocar reunió a nivell comarcal entre ajuntaments que comparteixen aquests problemes, fins i tot en paratges que compartim amb altres municipis, i també per a reunir-se amb la Conselleria d’indústria que és la responsable.
L’àrea d’Urbanisme està ultimant un informe sobre les accions que pot emprendre l’ajuntament, va finalitzar Rafa Pérez.

Des del PP es va preguntar per la informació d’un mitjà de comunicació sobre la incineració de residus en la planta de Cemex, si era cert i el tipus de productes.
Rafa Pérez va explicar que l’Autorització Ambiental Integrada de la planta no té res a veure amb els residus sanitaris. L’autorització ambiental s’inicia en 2009. L’Ajuntament en totes les opcions d’al·legacions l’ha fet, han al·legat sempre que han pogut, i s’han tingut en compte, des de la reducció del tipus de residus que podien incinerar que no eren compatibles amb la normativa municipal, igual que no es va autoritzar la planta d’assecat de llots, també es va tindre en compte la petició de l’autorització d’abocaments. Ara s’han tornat a fer al·legacions sobre qüestions tècniques que considera el Govern de Buñol inacceptables. 
Encara així Rafa Pérez va assegurar que el normal és s’autoritze una activitat que ja feia Cemex, ja que el que van demanar va ser ampliar en nombre d’activitats i de tones per a incinerar.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*