Utiel commemora el Dia dels Drets de la Infància amb el Concurs de Dibuix “Per una infància feliç”

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament d’Utiel convoca este concurs de dibuix perquè xiquets i jóvens del municipi mostren la seua visió sobre els drets de la infància i la importància de defendre a un dels col·lectius més vulnerables.

Les Regidories d’Infància i Joventut i Servicis Socials han convocat el Concurs de Dibuix “Por una infància feliz” amb l’objectiu d’implicar a xiquets i jóvens del municipi en la reivindicació dels drets internacionals de la infància.

20 de novembre: Dia Internacional pels Drets de la Infància

El 20 de novembre se celebra el Dia Internacional pels Drets de la Infància, commemorant la data en què es va firmar en 1989 la Convenció dels Drets del Xiquet.

Aquest tractat internacional recull, a través de 54 articles una sèrie de drets, relatius a la vida, la salut, l’educació, la família, la protecció, la no discriminació o la participació per defensar així a un dels col·lectius més vulnerables i garantir el seu benestar i desenvolupament.

Una eina fonamental per a la protecció de l’benestar de la infància que l’Ajuntament d’Utiel vol divulgar a través de l’expressió artística dels més joves.

Com participar

El concurs està dirigit a xiquets i joves d’edats compreses entre 6 i 16 anys que estiguen cursant estudis en centres educatius del municipi.

Els participants presentaran un mural a mida A3 amb un dibuix, collage o pintura (tècnica lliure) que reflectixe algun dels drets internacionals de la infància associats a la salut, l’educació o la protecció infantil entre d’altres.

L’obra es presentarà amb un títol i una breu descripció del que significa el dibuix, collage o pintura per a l’autor / a.

Termini de presentació d’obres

Els participants tenen de termini fins al 16 de novembre per lliurar les seues obres a la consergeria de l’Ajuntament d’Utiel en horari de 9 a 14.30 hores.

Premis

Els premis consistiran en un lot de material escolar establint-se tres premis per cada categoria.

S’han creat tres categories per edats (de 6 a 9 anys, de 10 a 12 anys i de 13 a 16 anys) i cada categoria inclourà tres premis: El primer valorat en 100 €, el segon en 75 € i el tercer en 50 €.

El jurat qualificador farà públics els premis el 20 de novembre, coincidint amb el Dia Internacional pels Drets de la Infància.

Bases de el Concurs de Dibuix “Per una infància feliç” en www.utiel.es

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*