Utiel diu no a la violència de gènere

Post també disponible en: Castellano

Aquest matí, a les 12.00 hores, s’ha realitzat la lectura del manifest del 25N en commemoració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. 

El document d’actuació coordinada contra la violència de gènere i el pla d’igualtat municipal, són algunes de les actuacions municipals específiques per a fer front a aquesta xacra social. 

L’Ajuntament d’Utiel diu NO a la Violència de Gènere i continua amb el desenvolupament de plans d’actuació i campanyes de sensibilització per a lluitar contra aquesta xacra social 

Aquest matí, en la plaça consistorial, s’han concentrat veïns del municipi per a assistir a l’acte institucional del 25 de novembre com a mostra de repulsa cap a la violència de gènere. L’alcalde d’Utiel, Fernando Benlliure i la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Utiel, Carmen López, han donat lectura al manifest reivindicatiu i han mostrat el rotund suport del consistori cap a les víctimes.

En aquest 2021, 37 dones han sigut assassinades, 5 menors van perdre la vida a les mans dels seus pares, i 24 menors van quedar orfes. Des que es comptabilitzen les víctimes mortals des de 2003 el nombre de dones assassinades ascendeix a un total de 1118. 

Xarxa de recursos del municipi 

El municipi d’Utiel compta amb una xarxa de recursos assistencials, que impliquen diferents àrees, tant forces de seguretat, serveis socials, oficina d’atenció a la víctimes del delicte , serveis sanitaris i la pròpia unitat d’igualtat de l’Ajuntament d’Utiel per a poder coordinar accions que permeten actuar d’una manera eficaç per a fer front a aquesta violació dels drets fonamentals en la qual la dona és objecte d’actes de violència física i/o psicològica , incloses les agressions a la llibertat sexual les amenaces, les coaccions o la privació arbitrària de llibertat.

En concret en l’Oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte d’Utiel, més del 60% dels expedients tramitats estan relacionats amb Violència de Gènere, portant associades denúncies i trencaments de condemna.

També cal destacar l’atenció oferida a través de serveis socials i la seua àrea de psicologia en la qual es continua desenvolupant el programa de prevenció de conflictes de parella i es realitza assessorament psicològic amb víctimes, agressors, i família.

Document d’Actuació Coordinada, Plans d’Igualtat i Pacte d’Estat 2021 

La unitat d’igualtat de l’Ajuntament d’Utiel presentava ahir el Document d’Acció Coordinada contra la Violència de Gènere d’Utiel als diferents agents implicats en el seu desenvolupament i aquesta vesprada serà portat al ple municipal.

Un document integral que sorgeix del treball realitzat a través del programa “Més Segures Més Iguals “i que implica formació, així com la creació d’una taula local per a facilitar el treball en xarxa d’agents clau en l’atenció integral a víctimes de violència de gènere.

També des d’aquest departament s’està desenvolupant el pla estratègic d’igualtat municipal que compta amb la implicació d’agents socials i ciutadania. De fet, actualment està activa una enquesta ciutadana en la qual es realitzen consultes sobre la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en diferents àmbits del municipi.

I Utiel, juntament amb la resta de municipis que integren la Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi, conjuminen forces contra aquesta xacra social a través del Pacte d’Estat 2021, on es treballaran les polítiques públiques en matèria de violència de gènere conjuntament en el territori a través de les actuacions coordinades des de la unitat d’igualtat.

Dins d’aquestes actuacions contra la violència de gènere s’inclouen accions de sensibilització de la societat i de la prevenció de la violència de gènere; coordinació i treball en xarxa de totes les àrees professionals i socials del territori; perfeccionament de l’assistència, ajuda i protecció a dones i menors que pateixen la violència de gènere, millorant els plans d’atenció; l’assistència i protecció de menors així com actuacions de reforç en l’àmbit educatiu o la formació dels diferents agents per a garantir la millor resposta assistencial.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*