Xest es manifesta contra la violència masclista

Post també disponible en: Castellano

Aquest matí, la plaça Doctor Cajal ha congregat a desenes de veïns i veïnes de Cheste, que s’han reunit per a manifestar el seu suport a la lluita contra la violència masclista, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, hui 25 de novembre.

El regidor d’Igualtat, Raúl Mota, en representació de l’Ajuntament, ha llegit un manifest en el qual ha destacat les alarmants xifres de dones assassinades en 2021. “Convoquem aquest acte del 25N en memòria de les 37 dones assassinades en el que va 2021 i de les 1.118 dones assassinades des de 2003 per les seues parelles o exparelles; i per a no oblidar els 44 assassinats de xiquetes i xiquets des de 2013, ni als 330 fills i filles en orfandat a causa de l’assassinat de les seues mares”, ha declarat Mota. “Som ací per a denunciar totes i cadascuna de les violències que pateixen les dones i també per a manifestar que s’ha agreujat la sobrecàrrega per a les mares al nostre país, ja que la meitat de famílies monoparentals femenines se situa sota el llindar de la pobresa. Som ací perquè desenes de milers de dones en risc d’exclusió social són durament afectades per la precarietat laboral i un règim de virtual esclavitud. En definitiva, som ací perquè estem fartes i farts de les violències que s’exerceixen contra les dones”.

Després de la lectura del manifest s’ha dedicat un minut de silenci a la memòria de les víctimes. 

Programa d’actes commemoratius

La lectura del manifest i el minut de silenci per les víctimes de la violència masclista s’insereix en el programa d’actes commemoratius del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que també contempla una exposició en la plaça Doctor Cajal, ja oberta al públic, i la projecció de la pel·lícula Spencer, que tindrà lloc dissabte que ve, 27 de novembre, a les 19.00 en el teatre Liceu.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*