Utiel Faller, imatges i relats de les festes josefinas a Utiel

Post també disponible en: Castellano

Hui Utiel hauria començat el dia amb enormes figures de cartó pedra omplint els seus carrers i els fallers i falleres utielanas estarien immersos en la plantà dels seus monuments. Per desgràcia, la pandèmia ha impedit per segon any consecutiu la celebració d’una de les festes més arrelades en el municipi, les Falles, que el passat 2019 celebraven 75 anys d’història i tradició fallera.

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Utiel ha volgut rememorar alguns dels moments especials de les festes josefinas a Utiel compartint un vídeo amb imatges antigues de monuments fallers, ninots, llibres, presentacions falleres i moments especials de les Falles a Utiel.

Des de hui i durant aquesta setmana fallera, a través de les vidrieres de la Casa de Cultura d’Utiel, es projectarà un vídeo homenatge a les Falles a Utiel en el qual podran visionar-se imatges curioses dels primers anys en què es van plantar monuments a la ciutat. A més, les diferents comissions falleres aportaran ninotsmés antics per a vestir de Falles l’espai de la projecció.

Una iniciativa cultural que se suma a la convocatòria del Concurs Literari de Falles a Utiel, en la qual els participants estan mostrant les seues visió de les Falles a través d’originals microrelats en prosa i en vers sobre vivències de les festes josefinas a Utiel.

Ahir començaven a publicar-se els primers relats del concurs en la pàgina oficial de Facebook de Cultura Utiel, on els seguidors podran votar donant a m’agrada al seu relat preferit.

El termini per a participar en aquest certamen faller finalitza demà, 17 de març, podent enviar els relats a cultura@utiel.es . Al llarg d’aquesta setmana fallera s’aniran compartint totes les obres rebudes en Facebook Cultura Utiel.

Sense cap dubte, el sentiment faller utielanocontinua viu i així ho reflecteix el treball i la il·lusió que estan traslladant les comissions de les Falles Majors i Infantils d’Utiel.

La Falla Plaza de Sant Joan i infantil de la Olivereta, Falla Porta de les Eres i infantil del Carrer del Remei i adjacents i Falla Porta del Sol i infantil de Sant Ildefons, han realitzat vídeos i publicacions especials d’aquest any atípic de “No Falles “ i les 6 comissions s’han reinventat amb una programació alternativa en línia : Concurs de paelles des de casa; plantà virtual, decoració fallera de balcons i aparadors, globotà, ofrena en línia del 19 de març…) animant així a tots els utielanos i utielanas a mantindre viva la flama de les festes falleres a Utiel.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*