AVA-Asaja visibilitza l’arrancada de 2.000 camps valencians en l’últim any amb una cremà agrària

Post també disponible en: Castellano

En plena setmana fallera, amb les festes cancel·lades pel Covid-19, l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-Asaja) ha donat visibilitat a la greu crisi de rendibilitat que arrosseguen els productors mitjançant una cremà de tarongers recentment arrancats i acompanyats de cartells i lemes reivindicatius de manera similar a un monument faller.
El president de AVA-Asaja, Cristóbal Aguado, assegura que “això és només un exemple de la desesperació que senten els agricultors, ja que en l’últim any es van arrancar i van cremar més de 2.000 camps com aquest en la Comunitat”. Segons dades del Ministeri d’Agricultura, la superfície agrícola valenciana ha descendit un 7% en l’última dècada i un 16% en el que portem de segle XXI. Els cultius amb major implantació en l’agricultura valenciana són precisament els que més han retrocedit: la citricultura ha perdut 30.000 hectàrees en dues dècades, mentre que la vinya ha deixat de cultivar 25.000 hectàrees en aqueix període. “I ara –va agregar Aguado– comencen a arrancar-se també camps de caquis perquè els preus han caigut i perdem la meitat de la collita per no poder combatre les plagues i malalties”.

El joven agricultor de AVA-Algemesí, Ismael Navarro, explicó que ha decidido arrancar sus naranjos porque “en las últimas cinco campañas he perdido dinero en todas menos una, y encima en la última únicamente he percibido 0,07 euros por kilo, con lo que pierdo 20 céntimos por cada kilo vendido. Para una economía familiar eso es insostenible. Ahora busco alternativas de cultivo o nuevas variedades, pero hoy por hoy es muy difícil sobrevivir en el sector”. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*