Utiel invertirà més de 3 milions d’euros en obres sufragades amb fons propis

Post també disponible en: Castellano

S’executarà la reurbanització de l’accés Utiel-Aquest des de València, un nou pou de subministrament d’aigua potable, la climatització del Teatre Rambal i l’ampliació del passeig per als vianants del riu fins al Nogueral.

Utiel realitzarà una inversió històrica de més de 3 milions d’euros en infraestructures que beneficiaran a l’àmbit econòmic i social del municipi en un futur immediat.

Ahir en sessió ordinària de ple, l’Ajuntament d’Utiel aprovava la modificació de crèdits finançada amb romanent de tresoreria per a despeses generals que permetrà l’execució d’obres de gran impacte per al municipi per un import de 3.026.600 €

L’actuació de major importància serà la reurbanització de l’accés Utiel-Aquest des de València que farà realitat una demanda històrica. L’execució de vies de servei paral·leles a la N-III i la construcció de de una rotonda (pròxima al barri del Porró) permetrà el creixement d’empreses ja situades en aquesta zona així com la d’altres noves que fins ara no podien instal·lar-se per la falta de vies de servei.

En total la inversió destinada a aquesta obra ascendirà a 1.800.000 € i suposarà una substancial millora tant en els accessos al municipi com a les zones industrials.

La segona actuació amb major pressupost serà l’execució d’un nou pou per a proveïment d’aigua potable. En concret aquesta partida ascendeix a 500.000 € i també inclou la conducció de xarxa fins a l’actual depòsit d’acumulació.

Una infraestructura hidràulica que complementa al pou actual en el subministrament d’aigua potable a la població i a les indústries agroalimentàries del municipi i que evitarà situacions de restriccions i corts d’aigua com els viscuts l’any 2019.

També es duran a terme diferents actuacions a l’interior del Teatre *Rambal entre les quals destaca el canvi del sistema de climatització. Una obra d’envergadura, 450.000 euros, que donarà solució a una problemàtica arrossegada des de fa dècades.

Una altra de les actuacions que es costejarà amb 270.000 € de fons propis serà l’ampliació del passeig per als vianants del riu fins a l’altura del complex esportiu “El *Nogueral”. D’aquesta manera es conclourà amb el traçat d’aquest itinerari per als vianants saludable que ha suposat l’adequació d’una de les zones habituals de passeig per als veïns i veïnes d’Utiel i que l’any passat rebia el Primer Premi Setmana Europea de la Mobilitat.

En total, la inversió d’aquesta partida del romanent de tresoreria, superior als 3 milions d’euros, permetrà una millora substancial de serveis i infraestructures per a la ciutadania i els diferents sectors econòmics del municipi.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*