Utiel va recaptar 30.000 euros per a la lluita contra el càncer en 2019

Post també disponible en: Castellano

Un any més, el 4 de febrer, la façana de l’Ajuntament d’Utiel s’il·luminarà de color verd amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer. A partir de les 19.00 hores, el consistori es tenyirà de verd com a mostra de suport a totes les persones que pateixen malalties oncològiques
Amb aquest gest, l’Ajuntament d’Utiel se suma a la campanya de sensibilització que posa en marxa l’Associació Espanyola de Lluita contra el Càncer (AECC) per visibilitzar la realitat d’una malaltia amb al voltant de 275.000 nous casos diagnosticats cada any.

Recaptació local: 30.000 € el 2019

La Junta Local d’Utiel de l’AECC segueix recaptant fons i informant a la ciutadania sobre els suports que ofereix l’associació a malalts i familiars, la importància de la investigació així com les vies de prevenció a través d’estratègies de promoció de la salut i de detecció precoç.

Durant el passat any 2019, la Junta Local d’Utiel recaptava 30.000 € gràcies a la col·laboració d’associacions. entitats i ciutadania en general que han aportat el seu granet de sorra participant en concerts benèfics, rastells solidaris, circuit Run Càncer, col·lectes, rifes i loteries entre altres activitats.
En aquest 2020, la junta local comptarà amb diverses novetats, entre elles, la ubicació d’una oficina d’atenció i informació i la posada en marxa de carreres solidàries en els centres d’educació primària del municipi amb què visibilitzar la malaltia des d’edats primerenques i traslladar-los hàbits de vida saludables que ajudaran a prevenir el càncer.

Crida-Càncer, la realitat darrere de la paraula

Aquest 2020 la campanya de l’Associació Espanyola de Lluita contra el Càncer es presenta sota el lema “Crida-Càncer” per lluitar contra el silenci i la por que provoca una paraula fins ara tabú: Càncer. Amb aquesta iniciativa es vol aconseguir que el conjunt de la societat normalitzi la seva relació amb aquesta malaltia i donar així visibilitat a totes les realitats de les persones que estan travessant per algun tipus de càncer i trencar la por a pronunciar aquesta paraula.

La junta local d’Utiel de AECC ha convidat a la ciutadania a visibilitzar la malaltia compartint aquesta tarda a xarxes socials les seves imatges des de la plaça de l’Ajuntament amb la façana il·luminada de verd utilitzant els hashtags # LlámaloCáncer #AeccUtiel # AeccDiaMuncialCáncer per sensibilitzar la població sobre l’abast d’aquesta malaltia.

L’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) presentava dilluns passat l’informe “Impacte econòmic i social de el càncer a Espanya” en què s’estima que el càncer té un cost a Espanya de, al menys, 19.300 milions d’euros, considerant el problema sanitari, social i econòmic més important de país.

Cada any es diagnostiquen al voltant de 275.000 casos nous i existeixen al voltant d’1,5 milions de persones afectades per aquesta malaltia. Així, s’estima que, a Espanya, un de cada dos homes i una de cada tres dones, seran diagnosticats de càncer al llarg de la seva vida.

La importància de la prevenció

Davant d’aquest panorama, les possibles solucions passen per la prevenció i la detecció precoç. En aquest sentit i, tenint en compte a l’OMS, de l’30% a l’50% es podrien evitar seguint estils de vida saludables i amb la implementació de programes de detecció precoç a través dels programes de cribratge, un dels pilars fonamentals per al control de el càncer.

Els programes de cribratge en càncer consisteixen en la realització de proves diagnòstiques a persones, en principi sanes, però que es troben en un grup de risc, per detectar lesions precanceroses, i així intentar millorar el seu pronòstic.

Investigació i suport psicològic

AECC València per mitjà dels seus 226 Juntes Locals, entre elles la d’Utiel, porta més de 60 anys lluitant contra el càncer: Des del suport a pacients i familiars, la prevenció i la promoció dels hàbits saludables i el suport a la investigació com puntals per avançar enfront de la malaltia.
Cada any, AECC ofereix suport psicològic a pacients oncològics, tant adults com nens, i les seves famílies. L’associació compta amb un telèfon d’informació gratuït, Infocancer 24 h 7 dies, 900 100 036 i a València, Infocancer València al 96 339 14 00. A Utiel, poden contactar amb la junta local mitjançant el mail aeccutiel@gmail.com

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*