Vídeo: Requena presenta la prova pilot del compostor de biorresiduos realitzada en El Rebollar

Un nou repte en matèria de gestió de residus orgànics.
Un nou repte en matèria de gestió de residus orgànics.

L’Ajuntament de Requena, amb l’objectiu de reciclar els residus orgànics o biorresiduos generats en els domicilis, seguint les directrius europees emmarcades en l’Horitzó Europeu 2020, prova la implantació d’una nova ferramenta: el sistema de compostatge BigHanna, facilitat per l’empresa Leanpio. L’activitat d’este sistema està relacionada amb el medi ambient, el compostatge comunitari i l’economia circular, i reduirà fins a un 90% els residus orgànics, ja que els valorarà convertint-los en compost.

La prova “pionera a nivell municipal i provincial” del compostor s’ha realitzat en El Rebollar. D’esta manera, l’aldea tindrà l’oportunitat d’utilitzar esta nova ferramenta com a solució a l’arreplega del residu orgànic. A més, els veïns van poder disfrutar d’unes jornades de formació sobre la importància del procés de compostatge i les seues implicacions en el nou model d’economia circular, un dels grans reptes que afronta la Unió Europea.

Gràcies a esta iniciativa de compostatge comunitari, a la que es podran sumar aldees amb població superior a 100 habitants, els residus orgànics podran convertir-se en compost lliure d’agents químics, que podrà reutilitzar-se com a abonament en els cultius. Així, els materials i recursos de la terra tornen a formar part d’ella en un cicle continu de reutilització, que és la base de l’economia circular.

El fet de que el compostatge es realitze de forma accelerada “in situ” implica una reducció de les emissions de CO2 durant el procés, perquè no es necessita emprar maquinària per a arreplegar els residus i traslladar-los a una planta de reciclatge. A més, per a l’elaboració del compost no es realitza cap procés químic ni contaminant.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*