Vídeo: Riba-roja destina 670.000 € en ajuts per Covid-19 a comerços, autònoms i microempreses amb el consens entre govern i oposició

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha destinat una partida pressupostària de 670.000 euros en total que es concediran als autònoms, els comerços, els professionals i les microempreses perjudicats pel tancament arran de l’Covid-19. Els ajuts municipals de fins a 2.000 euros, pactades entre el govern municipal i l’oposició, seran compatibles amb les de la Generalitat Valenciana i l’Estat.

La quantia variarà en funció de si totes les activitats que s’exerceixen en un local comercial s’han vist afectades pel tancament, en aquest cas es concedirà un ajut de 2.000 euros. Si les activitats s’exerceixen en un local comercial i només algunes d’elles s’han vist afectades pel tancament parcial llavors rebran 1.000 euros. Altres 1.200 euros quan les activitats s’exerceixen en un domicili particular i totes elles s’han vist afectades pel tancament.

Quan l’activitat es dugui a terme en un domicili particular i només algunes d’elles s’hagi vist afectades rebran 1.000 euros. Finalment, altres 1.000 euros per a les activitats en exercici de venda no sedentària i que aquesta s’hagi vist afectada pel tancament de l’mercat ambulant dels dilluns o dissabtes.

Entre els incentius de el programa Riba-roja Impulsa’t a tenir en compte per part dels beneficiaris d’aquests ajuts figuren les despeses corrents de lloguer, factures dels proveïdors, els subministraments bàsics o els consumibles, entre d’altres.

Una altra de les línies de subvencions, sota el programa Ribactiva Consolida’t, està enfocada també per als autònoms, els professionals i les microempreses de el comerç minorista o de la prestació de serveis de negocis petits a consumidor final la facturació s’hagi vist reduïda en un 50% en els mesos de març i abril respecte de l’últim trimestre del 2019 com a conseqüència de l’Covid-19. En aquest cas, els beneficiaris per la disminució de la seva facturació rebran un ajut d’entre 500 i 800 euros, en funció de determinades variables fixades en les bases legals per a la seva concessió. Els incentius es destinaran a despeses corrents com lloguers, factures de proveïdors, consumibles o subministraments, entre d’altres.

El programa Ribactiva Emprén se centrarà en els autònoms i professionals de el comerç minorista que hagin iniciat la seva activitat des de l’1 de gener i a el 31 d’octubre d’aquest any 2020 amb ajudes directes de 1.000 euros, amb l’objectiu d’afavorir a aquells negocis que han entrat en funcionament fa pocs mesos o que puguin reobrir-en el cas que els hagin tancat.

Esmentar el programa Ribactiva Col·labora la funció és assignar una ajuda directa de 500 euros per a aquells afectats en règim d’autònom col·laborador, dirigits als familiars dels titulars de comerços minoristes.

Una altra de les línies d’actuació s’adreça a les persones aturades de Riba-roja de Túria -Ribactiva formacions amb l’objectiu principal de qualificar professionalment en aquells oficis i necessitats formatives que demandes les empreses i negocis de la localitat per, d’aquesta manera, adequar la formació dels possibles futurs treballadors a la realitat, precisament, d’aquestes empreses.

Entre les mesures adoptades per l’Ajuntament de Riba-roja de Túria cal assenyalar, a més, l’eliminació de les taxes de terrasses als bars, cafeteries i restaurants dirigida a aquest tipus d’establiments que al llarg d’aquest any 2020 no hauran d’abonar. Tampoc hauran de pagar les taxes els comerciants de l’mercat municipal i de l’mercat ambulant dels dilluns i dissabte.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat la importància d’aquestes ajudes econòmiques “nascudes fruit de consens entre el govern municipal i els partits de l’oposició i que seran clau per al futur del nostre sistema productiu i social ja que ens hem centrat, especialment, en aquells col·lectius que més poden patir les conseqüències d’aquesta situació excepcional que estem vivint actualment; el nostre objectiu és no deixar-nos a ningú en l’oblit”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*