Vilamarxant tindrà una col·lecció museogràfica en l’edifici de la Cisterna

Post també disponible en: Castellano

La localitat de Vilamarxant tindrà una col·lecció museogràfica que es podrà visitar en l’edifici municipal de la Cisterna on la ciutadania tindrà un paper fonamental ja que ha d’ajudar a crear el conjunt d’objectes amb les seues aportacions.

L’alcalde Héctor Troyano, junt altres membres de la corporació municipal, van estar presents en la presentació d’este projecte, liderat pels arqueòlegs i gestors culturals de Tàndem Patrimoni, Eva Bravo i David Vizcaino.

Els primers passos per a iniciar esta col·lecció es consolidaran en la cerca de materials i peces patrimonials depositades en altres museus i institucions, investigació de fons documentals, fotogràfics i bibliogràfics així com col·leccions i peces particulars del municipi a través de donacions i préstecs. I, finalment, la investigació i registre de patrimoni immaterial i de la memòria oral on la ciutadania és clau.

Les aportacions dels veïns de Vilamarxant podran realitzar-se el primer i últim dilluns de cada mes (31 de maig, 7 i 28 de juny, i 5 de juliol) de 10 a 12 hores en l’Edifici La Cisterna perquè els professionals de l’arqueologia recullen estes donacions i préstecs. Així mateix, les persones que ho desitgen poden acudir a l’Ajuntament per a compartir els seus coneixements o objectes i que els arqueòlegs es posen en contacte amb ells per a registrar tota eixa informació.

Miguel Navarro, regidor de Cultura de Vilamarxant, va explicar la importància d’esta nova creació museogràfica que tindrà La Cisterna com a lloc de referència: “Comptarem amb una col·lecció fonamental que ens farà conéixer un poc més a Vilamarxant a través de tots els vestigis que tenim en institucions, jaciments o que són propietat dels veïns del poble”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*