Xest adapta el programa de les festes d’abril a la situació de pandèmia

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament, juntament amb l’Associació Musical La Lira, la Penya Taurina i Els Clavaris de la Verge de la Soledat han confeccionat un programa d’actes per a celebrar les festes d’abril de manera simbòlica, a causa de la situació de pandèmia.

“Els actes estan pensats perquè puguen ser gaudits per tota la població, tenint com a prioritat la seguretat per a reduir el risc de contagi al màxim; es tracta de recordar les festes tal com eren en temps pre-Covid i posar la mirada l’any que ve, quan segurament podem tornar a celebrar-les. Aquest programa de festes pretén ser un xicotet homenatge a la Verge de la Soledat i als bous”, ha explicat el regidor de Festes, Raúl Mota.

Programa

Dissabte que ve, 10 d’abril, els Clavaris instal·laran una imatge de la Verge de la Soledat a la porta de l’església perquè la gent puga fer les seues ofrenes florals de manera escalonada, evitant aglomeracions. El diumenge, 11 d’abril, els actes arrancaran amb el tradicional volteig de campanes en honor a la verge, a les 8 hores, i l’Associació Musical La Lira oferirà un concert itinerant per les places de Cheste a partir de les 12 hores. Per a tancar la jornada, a les 22.30 es tiraran les 20 salves d’ordenança i una palmera de focs artificials que es podran veure des dels balcons i terrats de la localitat. El dimarts, 13 d’abril, la plaça Doctor Cajal albergarà una exposició fotogràfica, a càrrec de la Penya Taurina, per a recordar moments emblemàtics de les festes i s’instal·larà un cadafal en al·lusió als festejos taurins. 

Els actes culminaran el diumenge, 18 d’abril, amb una celebració alternativa del Dia de la Flor, que comptarà de nou amb la participació de la Lira, amb la realització d’un altre concert en les places de la localitat, a les 12 hores; i amb un homenatge als ramaders en la plaça Doctor Cajal, que serà retransmés en el programa L’hora de Julio Tormo, de la 8 Mediterrani. “Animem a la població al fet que aquest dia tan especial decoren els seus balcons”, ha apuntat Mota.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*